Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

 Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9/2 στη Θεσσαλονίκη. Λίγο αφότου.... ξεκίνησαν τα δρομολόγια ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το τροχαίο όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, σημειώθηκε στην Τριανδρία. 

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί κάποιο άτομο. Οι συγκρούσεις ήταν αλλεπάλληλες και τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές. 

 Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο ή λύθηκε το χειρόφρενό του και προσέκρουσε σε κατηφορικό δρόμο, σε τουλάχιστον πέντε οχήματα τα οποία ήταν παρκαρισμένα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχαν επιβάτες στο λεωφορείο ενώ δεν έχει τραυματιστεί ο οδηγός. «Εγώ νόμιζα πως έπεσαν βόμβες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Εγώ δεν τον είδα τον οδηγό μέσα. Μπορεί να λύθηκε το χειρόφρενο. Άδειο ήταν το λεωφορείο» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.




Τι λένε πηγές του ΟΑΣΘ

Πηγές του Οργανισμού σημειώνουν ότι ο οδηγός του αστικού λεωφορείου βρισκόταν μέσα στο όχημα όταν αυτό τσούλησε στην κατηφόρα και προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός του λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 30 είχε ολοκληρώσει την τελευταία διαδρομή και βρισκόταν στον τερματικό του σταθμό, επί της Ζαΐμη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τότε, μετέβη στο πίσω μέρος του λεωφορείου για να κλείσει τα παράθυρα και το λεωφορείο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τσούλησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε πέντε οχήματα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια υπό τα οποία έγινε το ατύχημα αλλά φαίνεται ότι δεν λειτούργησε το χειρόφρενο, είτε επειδή δεν τραβήχτηκε είτε επειδή ήταν ελαττωματικό.

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε ο οδηγός που ήταν εντός του λεωφορείου, ωστόσο σημειώθηκαν υλικές ζημίες τόσο στο αστικό όσο και σε τουλάχιστον επτά ΙΧ οχήματα.

voria


Ανακοίνωση ΟΑΣΘ για το τροχαίο ατύχημα στην Τριανδρία

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, όπως και οι αρμόδιες αρχές, διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χθες το βράδυ, στις 11.50, για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, λεωφορείο το οποίο ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Τριανδρίας, κινήθηκε ανεξέλεγκτα και παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα.
Πρόκειται για λεωφορείο της γραμμής 30 που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Αποθήκη.
Όταν συνέβη το ατύχημα, ο οδηγός είχε ολοκληρώσει το τελευταίο δρομολόγιο, βρισκόταν εντός του λεωφορείου και επιθεωρούσε το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε στη συνέχεια να το οδηγήσει στο αμαξοστάσιο.
Στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

sakisgeorgiadis