Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ρυθμίζεται με τροπολογία μια εκκρεμότητα μεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορούν – μεταξύ άλλων – στην ανάθεση δρομολογίων αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, προβλέπει – μεταξύ άλλων – τροπολογία... που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών. 

Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021.

H ρύθμιση που λύνει το πρόβλημα της καταβολής της αμοιβής του ΚΤΕΛ Αττικής, που ανέλαβε γραμμές του ΟΑΣΑ, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (7-10-20), μέχρι την ημερομηνία ανάρτησής της (5-11-20). Μέχρι τώρα υπήρχε ένα κενό αυτού του μήνα μεταξύ υπογραφής και ανάρτησης, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΑ να μη μπορεί να πληρώσει το ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ (και τα υπόλοιπα 3 συνεργαζόμενα ΚΤΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΕΥΒΟΙΑΣ και ΘΗΒΑΣ).

Η προτεινόμενη διάταξη:

1.Ορίζεται, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 2 του π.δ.80/2016 και άρθρο 38 του ν.4412/2016), η έναρξη ισχύος της σύμβασης ανάθεσης εκτέλεσης αστικών και ειδικών τοπικού χαρακτήρα δρομολογίων στην περιοχή αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α., από την ημερομηνία υπογραφής της (7.10.2020) και όχι από την ημερομηνία ανάρτησής της (5.11.2020) στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.), η οποία (σύμβαση) συνήφθη μεταξύ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.), της ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. και της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες Ανώνυμη Εταιρία» (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), ως εκ τρίτου συμβαλλόμενης.

sakisgeorgiadis