Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Καναδάς: Δοκιμάζουν χαλκό, για να σκοτώσουν τον κορωνοϊό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 Καθώς οι επιβάτες επιστρέφουν στις δημόσιες συγκοινωνίες, η Teck Resources χρηματοδοτεί μια πιλοτική έρευνα,  που προβλέπει  αντιμικροβιακές επικαλύψεις χαλκού να εγκαθίστανται σε.... επιφάνειες συχνής αφής στα οχήματα του Τορόντο της Transit Commission (TTC) και στα οχήματα της TransLink.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η εταιρεία θα τοποθετήσει χαλκό σε πολλά λεωφορεία της TTC, συρμούς του μετρό και τραμ στο Τορόντο, καθώς και πολλά λεωφορεία της TransLink και συρμούς της SkyTrain στο Βανκούβερ.

Η Teck - μια εταιρεία φυσικών πόρων - λέει ότι το έργο αυτό, έρχεται ως συνέχεια μιας επιτυχημένης πιλοτικής φάσης, που επιβεβαίωσε την ικανότητα του χαλκού να σκοτώνει έως και 99,9% των βακτηρίων στις επιφάνειες επαφής των επιβατών.




Αυτός ο νέος κύκλος δοκιμών επιδιώκει να επιβεβαιώσει αυτά τα αποτελέσματα, αξιολογώντας τις επιφάνειες χαλκού σε περισσότερα οχήματα συγκοινωνίας, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή τη φάση, οι ιατρικές μικροβιολογικές ομάδες στο Vancouver Coastal Health (VCH) και το Mount Sinai Hospital/University Health Network θα πραγματοποιούν τακτικές δοκιμές βακτηρίων. Η VCH θα πραγματοποιήσει εργαστηριακές δοκιμές για την ικανότητα του χαλκού να σκοτώνει ιούς εκτός από βακτήρια.

Αυτή η δοκιμή θα δοκιμάσει τρεις τύπους εγγεγραμμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων λειτουργικών επιφανειακών στρωμάτων χαλκού, κραμάτων χαλκού και αυτοκόλλητων χαλκού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας θα δοκιμάσουν και θα αναλύσουν την ανθεκτικότητα των τριών προϊόντων καθώς γερνούν κατά τη διάρκεια ενός έτους.



Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατανόηση των επιλογών για την πρόληψη λοιμώξεων για τη βιομηχανία μεταφορών και άλλες βιομηχανίες που βασίζονται σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, προσθέτει ο Teck.

Ο Δρ Tony Mazzulli, επικεφαλής μικροβιολόγος στο Sinai Health/University Health Network, λέει: «Εάν αυτή η μελέτη επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της αρχικής μελέτης πρώτης φάσης που διεξήχθη στο Βανκούβερ, δείχνοντας την αποτελεσματικότητα του χαλκού για να σκοτώσει το 99,9% των βακτηρίων, κάτι που πιστεύω θα ανοίξει το δυναμικό για τη χρήση του σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων όπου υπάρχουν επιφάνειες συχνής αφής ".

Ο διευθύνων σύμβουλος της TTC Richard J. Leary λέει: «Η συμμετοχή σε έναν πιλότο όπως αυτό με τους συνεργάτες μας στο νοσοκομείο είναι μια πραγματική ευκαιρία να αναζητήσουμε νέους τρόπους για να περιορίσουμε την εξάπλωση της λοίμωξης. Η πανδημία Covid-19 μας υπενθύμισε τη σημασία της καινοτομίας και του σχεδιασμού για το μέλλον ».

Άλλοι εταίροι που συμμετέχουν σε αυτό το έργο περιλαμβάνουν τον συνασπισμό για τη μείωση της μόλυνσης για την υγειονομική περίθαλψη, το UBC Department of Materials Engineering και τα συστήματα ελέγχου Westech Cleaning.




sakisgeorgiadis