Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ:

25.10.2021 Είναι γεγονός ότι η Εργατική Τάξη της Χώρας μας έχει γίνει πλέον διαρκής στόχος εργοδοτικής επιθετικής πολιτικής, με σκοπό ...την συνολική αποδόμηση των Εργασιακών Συμφερόντων των Εργαζομένων.

Κάτι ανάλογο δυστυχώς συμβαίνει και σε εμάς τους Εργαζομένους στον Ο.Α.Σ.Θ., με έναν ορυμαγδό αυθαίρετων και επώδυνων αποφάσεων εις βάρος των Εργαζομένων, που έχουν ως στόχο την προσωρινή αλλά ακόμη και την οριστική απώλεια Κεκτημένων Δικαιωμάτων μας.

Στον αντίποδα αυτής της προσπάθειας το Συνδικάτο μας παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων, αμυνόμενο με μηνυτήριες αναφορές και εξώδικες πράξεις. Μέσα σε αυτόν τον ασφυκτικό εργασιακό κλοιό που ζούμε καθημερινώς, χάνονται συνεχώς Ατομικά και Συλλογικά Δικαιώματα.

Το ερώτημα επομένως που γεννάται είναι: «Τι να περιμένουμε από εδώ και στο εξής; Ο πάτος δεν έχει τελειωμό?»

Πλήρης ψυχολογική καταρράκωση των εργαζομένων με το Συνδικάτο εντελώς ανύπαρκτο να μην έχει υπογράψει ακόμη Σ.Σ.Ε.! Μπορεί να μας ενημερώσει ΓΙΑΤΙ;;; Χάσατε κάθε μέτρο αγωνιστικής εκπροσώπησης και οικονομικής διεκδίκησης. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πλέον ορατά. Οι Εργαζόμενοι αποχωρούν κατά κύματα με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου φορέα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Οι εναπομείναντες Συνάδελφοι έχουν απομακρυνθεί από το Συνδικάτο, με αποτέλεσμα τα έσοδα να μειώνονται συνεχώς και τα ταμεία να υπολειτουργούν. Χάσατε την αξιοπιστία σας! Κανένα ίχνος αντίδρασης, ανόρθωσης και επανεκκίνησης των πεπραγμένων. Ο μόνος στόχος σας τώρα, είναι πως θα ξανακερδίσετε τις επερχόμενες Εκλογές για να συνεχίσετε... ΤΙ; Την διαρκώς επιταχυνόμενη κατρακύλα των Κεκτημένων Δικαιωμάτων των Εργαζομένων!

Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης η Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. είναι έτοιμη να αντισταθεί και να διεκδικήσει την ψήφο των Εργαζομένων.

Φτάνει πια!!! Η ανάγκη εκπροσώπησης και παρουσίας της Παράταξης μας στον χώρο του Συνδικάτου είναι πλέον Επιβεβλημένη, η οποία θα δώσει Νέα Ώθηση στην επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το μεγάλο συνδικαλιστικό κενό που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του Συνδικάτου μας, εφιστά ακόμα πιο έντονα την ύπαρξη της Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Α.Σ.Θ. στα πεπραγμένα του Συνδικάτου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια Συνάδελφοι!!!

Καλούμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους να συσπειρωθούν δίπλα μας. Η ανάγκη αλλαγής συνδικαλιστικής σκέψης και λειτουργίας είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη!!!

Ζητούμε λοιπόν την Στήριξη σας για ένα Καλύτερο Αύριο των Εργαζομένων στον χώρο του Ο.Α.Σ.Θ..

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

sakisgeorgiadis