Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

"Μήπως να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ με εξουσιοδοτήσεις όπως στα ΚΤΕΛ;"

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, με κοινοποίηση σε δεκάδες αρμόδιους, απέστειλαν από κοινού οι κ.κ. Μαμμωνάς Ιωάννης και Δαμούλος Γεώργιος, μέτοχοι του ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Στην επιστολή εκφράζουν την αντίθεσή τους στη.... νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά και την πρόσφατη σχετική αναφορά του νέου υφ.Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπολου, να επιτρέψει την ψηφοφορία σε εκλογές για την ανάδειξη μελών Δ.Σ. των ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας, δια εξουσιοδοτήσεως.

Άλλωστε, ο κ.Δαμούλος, είχε σχολιάσει κατά τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του Ν.4663/20 "ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ" , τα εξής:

Όπως σάς είναι γνωστό, σήμερα, ισχύει η παράγραφος 6 τού άρθρου 54 τού Νόμου 4568 / 2018 (ΦΕΚ Α’ 178), η οποία, πολύ ορθά και λογικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη συμμετοχή τών μετόχων τών ΚΤΕΛ Α.Ε. στις Γενικές τους Συνελεύσεις (για συγκεκριμένα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος 2 και ιδιάζουσας σημασίας, θέματα, όπως λ.χ. η Εκλογή Οργάνων Διοίκησης) ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ. Η αιτιολογία τής εφαρμογής τής άνω Διάταξης, καταφανώς, ήταν - είναι ότι για πολύ σημαντικά ζητήματα (που αφορούν τις ΚΤΕΛ Α.Ε. και τους ίδιους, εννοείται) πρέπει οι Μέτοχοι να παρίστανται ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ (έτσι ώστε να ενημερώνονται, να επηρεάζουν και να επηρεάζονται από συζητήσεις, να λαμβάνουν θέση, να επιλέγουν πρόσωπα, να κατανοούν προβλήματα, κ.λ.π.). Αυτονόητο ήταν και παραμένει ότι, με την προηγούμενη παράδοση (σε διάφορους χρόνια βολεμένους, επιτήδειους επαγγελματίες και αυτόκλητους σωτήρες) εξουσιοδοτήσεων (από Μετόχους) δύναται να ενισχύεται και πιθανώς επιβραβεύεται (σε κάθε Συνέλευση) η αδιαφάνεια, η συναλλαγή, η αδιαφορία, η αντιδημοκρατικότητα, η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων, η υποτέλεια, η αναξιοκρατία, κ.λ.π. Διάφορες «φωνές» διατείνονται ότι πρέπει, δήθεν, η σχετική Διάταξη να εναρμονιστεί με την ανάλογη Διάταξη τών Νόμων για τις υπόλοιπες Ανώνυμες Εταιρείες (όπου επιτρέπεται η παράσταση με εξουσιοδότηση, όπως ίσχυε με το προηγούμενο, απαράδεκτο για τις ΚΤΕΛ ΑΕ, καθεστώς, το οποίο, βέβαια, στηλίτευσε και προσπαθεί να εξυγιάνει η άνω ισχύουσα Διάταξη), ΧΩΡΙΣ, όμως, να θέλουν να ισχύσει ΚΑΙ στις ΚΤΕΛ ΑΕ η υπόλοιπη Νομοθεσία που αναφέρεται στις υπόλοιπες ΑΕ. Σύμφωνα με τα παραπάνω, σάς παραΚΑΛΟΥΜΕ να ΜΗΝ τροποποιηθεί η άνω Διάταξη (παράγραφος 6 τού άρθρου 54 τού Νόμου 4568 / 2018 - ΦΕΚ Α’ 178) και να παραμείνει η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ συμμετοχής των Μετόχων των ΚΤΕΛ ΑΕ στις Γενικές Συνελεύσεις τους με εξουσιοδοτήσεις. Σάς υπενθυμίζουμε ότι ΟΛΟΙ μας πρέπει να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε δίκαιη, Δημοκρατική, Συνταγματική, σύννομη και ορθή λύση κι ενέργεια προς το συμφέρον τών Συναδέλφων, τού υγιούς Συνδικαλισμού, τού Δημοκρατικού Πολιτεύματος αλλά και ότι πρέπει να σταθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να βλάψει ή/και να μην προστατέψει αυτά.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 18-10-2021:

Ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της ΠΟΑΥΣ, στον Βόλο, παρουσία του κ. Αντιπροέδρου της Νέα Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι διευκόλυνε (ΔΗΘΕΝ) τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων των ΚΤΕΛ Α.Ε. με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των εξουσιοδοτήσεων, με την (προσχηματική, απαράδεκτη, αβάσιμη, προκλητική και ΑΝΤΙΣυνταγματική, κατά την ταπεινή μου άποψη) «αιτιολογία» ότι η επίτευξη (ΔΗΘΕΝ) των προβλεπόμενων ποσοστών παρουσίας «ήταν αδύνατο να επιτευχθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των μετόχων» !!!. 

Θα ήθελα να ρωτήσω ως πρώην στέλεχος της παράταξης και παραμένων (ακόμη) Έλληνας κι Ευρωπαίος Πολίτης, εάν αυτό (στηριζόμενο στο ΙΔΙΟ «σκεπτικό» και με την ΙΔΙΑ «αιτιολογία», βέβαια) δύναται – επιβάλλεται να εφαρμοστεί και στις Εσωκομματικές Εκλογές του Κόμματος, δηλαδή, να ψηφίζουν τα μέλη μ’ εξουσιοδοτήσεις, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διενέργεια αυτών (Εκλογών) και να επιτευχθούν τα επιθυμητά ποσοστά παρουσίας (λόγω του, πάρα πολύ μεγαλύτερου από τις ΚΤΕΛ Α.Ε., μεγάλου αριθμού των μελών του Κόμματος).


Εκτός, βέβαια, ΕΑΝ υπάρχουν δύο (2) μέτρα και δύο (2) σταθμά, κατά το δοκούν και κατά τ’ ανάλογα επιμέρους συμφέροντα. Εάν όχι και ταυτιζόμενη με όσα έχουν αποφασιστεί για τις ΚΤΕΛ Α.Ε., ερωτώ εάν θα μπορούσε να μετονομαστεί η Παράταξη σε «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ Α.Ε.», επί τω τέλει της Αρχής της Αναλογικότητας. 

Υ.Γ. Θα το θεωρήσω πολύ μεγάλη τιμή (κι έκφραση απόδειξης πολιτικής ευαισθησίας και Δημοκρατικών αισθημάτων) εάν βρείτε τον χρόνο ή/και μπορέσετε να μου απαντήσετε (αιτιολογημένα, εννοείται), αν και αμφιβάλλω, ιδιαιτέρως. 

Άργος 18.10.2021 

Μ’ εκτίμηση 
ΜΑΜΜΩΝΑΣ ΝΙΚ. ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΔΑΜΟΥΛΟΣ ΔΗΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



sakisgeorgiadis