Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Τελεσίγραφο ΣΕΟΑΣΘ στη διοίκηση του ΟΑΣΘ : "Απεργία αν...."

 Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς, παρά τις δικές τους υποχωρήσεις δεν έχει υπογραφεί ακόμη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΣΕΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας και ο Γραμματέας Κώστας Αγγελούδης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι-σσες 

Έχουμε και στο παρελθόν (μακρινό αλλά και πρόσφατο) υποστεί επιπτώσεις στα εργασιακά μας ζητήματα από σκληρές κυβερνητικές πολιτικές και άκαμπτες εργοδοτικές θέσεις. 

Αυτά όμως που βιώνουμε από την σημερινή κυβέρνηση και τους διορισμένους της στην διοίκηση του Οργανισμού, πραγματικά ο κάθε νοήμων εργαζόμενος που κρίνει πέρα από κομματικές ιδεοληψίες και πολιτικές εξαρτήσεις, αντιλαμβάνεται ότι είναι χωρίς προηγούμενο καθώς, ο στόχος που όλοι μας διακρίνουμε είναι η καρατόμηση του Οργανισμού και η διάλυση κάθε ίχνους συνοχής και αντίστασης από την πλευρά των εργαζομένων. 

Απόρροια της τακτικής που ακολουθούν είναι η τάση φυγής των συναδέλφων προς άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς. Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός , της πιο παραγωγικής ηλικίας μάλιστα, αναζήτησε και βρήκε αλλού το εργασιακό του μέλλον. Πολλοί επηρεάστηκαν από το κλίμα αβεβαιότητας που καλλιεργήθηκε έντεχνα αλλά και της απανωτές μονομερείς βλαπτικές ενέργειες εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων. 

Λυσσαλέα χτυπήθηκε το συνδικάτο μας με ξεκάθαρο στόχο την διάλυση του ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε μορφή αντίστασης και αντίδρασης στο μέλλον, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιήσουν τους στόχους τους για τον Ο.Α.Σ.Θ. και τους εργαζόμενους σε αυτόν. 

Συνάδελφοι, ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού το Συνδικάτο και την συσπείρωση μας. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Τα πρόσωπα και οι παρατάξεις που απαρτίζουν το Δ.Σ στο Συνδικάτο, αν η πλειοψηφία των εργαζομένων κρίνει ότι πρέπει να αλλάξουν, μπορεί και να το κάνει... Το Συνδικάτο πρέπει με κάθε θυσία να παραμείνει... 


Σ.Σ.Ε. Είχαμε δρομολογήσει την άρση των εμποδίων ως προς την διευθέτηση των ρεπό της φετινής χρονιάς, ώστε να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο σύνολο των εργαζομένων για έγκριση ή όχι υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Πραγματοποιήσαμε αλλεπάλληλες επαφές με το Υπουργείο Μεταφορών και στην εκκρεμότητα του ύψους των φετινών ρεπό προτείναμε όσα ρεπό την φετινή χρονιά δεν θα μπορέσουν να δοθούν, καθώς βάσει νόμου δεν μεταφέρονται στην επόμενη χρονιά, να πληρωθούν. 

Μάλιστα, μας ζητήθηκε και βγάλαμε την κοστολόγηση της δαπάνης αυτής την οποία αποστείλαμε στο Υπουργείο ώστε να διευθετηθεί και η τελευταία εκκρεμότητα που υπάρχει ως προς την διαμόρφωση σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να τονίσουμε, προς διάψευση κάποιων φημών, ότι δεν θέσαμε καν ζήτημα συνδικαλιστικών αδειών... όπως κάποιοι «συνάδελφοι» εσκεμμένα διαδίδουν.


Παρά ταύτα, και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για την τελική απάντηση από την Αθήνα, έως και σήμερα δεν επήλθε κανένα αποτέλεσμα. 

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις απαγορεύσεις και ειδικά μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, ως προς την προκήρυξη και πραγματοποίηση απεργιών. Θα επιχειρήσουμε εκ νέου να προκηρύξουμε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν έως τέλους της τρέχουσας εβδομάδος δεν υπάρξει απάντηση. Παράλληλα θα σχεδιαστούν συγκεντρώσεις και πορεία διαμαρτυρίας. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να αντιληφθούμε την κατάσταση και ΟΛΟΙ να δηλώσουμε παρόν στα επερχόμενα καλέσματα του Συνδικάτου αν και η εμπειρία των τελευταίων καλεσμάτων σίγουρα δεν μας αφήνει αισιόδοξους ως προς την προσέλευση. 


πηγή: sakisgeorgiadis.blogspot.com, 13/10/2021

Είναι η ώρα όμως να αντιληφθούμε την συλλογική ευθύνη όλων μας ενόψει μιας «μάχης» που δίνουμε για την ύπαρξή

sakisgeorgiadis