Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Συμβόλαιο για 24 ηλεκτρικά κέρδισε η SOLARIS, από την TMB της Βαρκελώνης

 Η Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), πάροχος συγκοινωνιών της ισπανικής πόλης, επέλεξε για άλλη μια φορά, τα αστικά λεωφορεία Solaris, για... να προχωρήσουν στον στόχο να έχουν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων και γι 'αυτό υπέγραψε συμφωνία με τον πολωνό κατασκευαστή για την παράδοση 24 ηλεκτρικών οχήματα του μοντέλου Urbino 12 electric, που θα παραδοθούν στο τέλος του 2022.

Τα Solaris Urbino είναι εξαιρετικά αθόρυβα, χωρίς εκπομπές ρύπων και εγγυώνται χαμηλό λειτουργικό κόστος. Με τη σωστή διαμόρφωση των μπαταριών και της υποδομής, μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όντας πλήρως κατάλληλες για δρομολόγια στις διαδρομές των μεγάλων αστικών κέντρων.

Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης είχαν ήδη την ευκαιρία να δουν τα αποτελέσματα, χάρη στα 19 αρθρωτά ηλεκτρικά λεωφορεία Urbino 18 , που έχουν ενταχθεί στον στόλο που διαχειρίζεται η TMB. Τα οχήματα που θα παραδοθούν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες Solaris High-Energy συνολικής χωρητικότητας άνω των 400 kWh, οι οποίες μπορούν να επαναφορτιστούν συνδυάζοντας τους συνδετήρες παντογράφου, έτσι ώστε η ενέργεια να φτάνει στον κεντρικό ηλεκτροκινητήρα.

sakisgeorgiadis