Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ένταξη σε πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα

 Εγκρίθηκε η συμμετοχή στα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» / ερευνητικό πρόγραμμα "Ανάπτυξη Οικοσυστήματος για τη Βελτίωση της Απόδοσης Δημοσίων Συγκοινωνιών", της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. σε συνεργασία με... την CONSORTIS GEOSPATIAL και το  ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καινοτόμο σύστημα ανάπτυξης των δημοσίων συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, με τη χρήση των πιο εξελιγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, που θα ξεκινήσει από τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. την επόμενη διετία.



Η δαπάνη για την έρευνα ανέρχεται σε 345.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, αλλά κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).



Η Πρόταση αφορά τη δημιουργία μιας κοιτίδας σύμπραξης επιχειρηματικών, ερευνητικών και συμβουλευτικών δραστηριοτήτων γύρω από την αναπτυσσόμενη αγορά της «ευφυούς μετακίνησης» στις Δ.Σ., με γνώμονα την τελική μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας και την οικονομία της γνώσης και θα έχει ως επιμέρους αντικείμενο τη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος αυτοματοποιημένης καταγραφής σε πραγματικό χρόνο των παραμέτρων λειτουργίας και απόδοσης Δ.Σ., ανάπτυξης και υπολογισμού δεικτών παρακολούθησης εσωτερικής και εξωτερικής παραγωγικότητας φορέων Δ.Σ., ανάδρασης πληροφοριών με και από τον τελικό χρήστη, υφιστάμενο ή δυνητικό, αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τρίπτυχο φορείς – χρήστες – κοινωνία καθώς και διερεύνησης του βέλτιστου οικονομικού και επιχειρηματικού μοντέλου αξιοποίησης της επένδυσης.

sakisgeorgiadis