Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Παράταση πήρε ο μεγάλος διαγωνισμός για 770 λεωφορεία

 Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή (εδώ), ο χρόνος των 30 ημερών είναι αδιανόητα μικρός για τέτοιο διαγωνισμό και φυσικά θα δινόταν παράταση.
Παράταση πήρε η διαδικασία της υποβολής προσφορών του διαγωνισμού για ...την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια λεωφορείων και των παρελκομένων τους, με σκοπό την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισθείσας δαπάνης 383,49 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε τη μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής προσφορών και αποσφράγισης των προσφορών για τις στις 29-11-2021, ημέρα Δευτέρα και τις 03-12-2021, ημέρα Παρασκευή, αντιστοίχως, δίνοντας μια παράταση 3 εβδομάδων περίπου. Βάσει της διακήρυξης αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είχε οριστεί η Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και αποσφράγισης των προσφορών η Παρασκευή 12/11/2021.






Για την διακήρυξη του διαγωνισμού έχουν υποβληθεί πολυάριθμα αιτήματα εταιρειών για παροχή διευκρινίσεων καθώς και για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών. Με αποτέλεσμα ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών να αποφασίσει να δώσει περισσότερο χρόνο στους υποψήφιους μνηστήρες.

Πρόκειται για τον γνωστό διαγωνισμό για την προμήθεια σε πρώτη φάση 770 νέων λεωφορείων σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ, για το στόλο των Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ύψους 383,5 εκατ. που χωρίζεται σε πέντε τμήματα. Ως κριτήριο κατακύρωσης ορίστηκε η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, ανά Τμήμα.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον εγχώριων εταιρειών, αλλά και ευρωπαϊκών ομίλων του συγκεκριμένου χώρου, όπως και γκρουπ ασιατικής προέλευσης που επίσης δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

sakisgeorgiadis