Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Το λάθος του Νίκου Ταχιάου ! ( ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

 Ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Νίκος Ταχιάος, έχει ....σελίδα στο facebook με 15.000 ακόλουθους. Ουκ ολίγοι. Επομένως, ό,τι γράφει έχει απήχηση. Αν το κείμενό του παίξει σε μεγάλα sites, τότε δημιουργεί αρκετό σάλο.

Έγραψε λοιπόν, (και μάλιστα φαίνεται πολύ ενθουσιώδης), χθες, ότι στο φετινό Open House Thessaloniki, θα συμμετέχει και το Μετρό.

Πρώτα όμως πρέπει να πούμε τι είναι το Open House: είναι ένας πολύ ωραίος παγκόσμιος θεσμός, όπου κάποιες μέρες του χρόνου, ανοίγουν για όλο τον κόσμο, κάποια εμβληματικά κτήρια, όπου κάποιος εθελοντής, κάνει τον ξεναγό και βοηθά τους επισκέπτες να μάθουν την ιστορία του κτηρίου.


Ο Νίκος Ταχιάος, ενημέρωσε λοιπόν ότι:

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της:
1. Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό και
2. Τον Σταθμό Παπάφη.
Όσοι στο διήμερο Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου, επιλέξουν να επισκεφθούν κάποιο από αυτά τα κτίρια ή πιθανόν και τα δύο, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου μετρό, της δημιουργικότητας των σχεδιαστών του δικού μας και της εξοικείωσης των πολυάριθμων ειδικοτήτων συντελεστών του με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην υιοθέτηση των οποίων συνέβαλαν. Και φυσικά θα διαπιστώσουν την ραγδαία πρόοδο του έργου, που στην εκπνοή της χρονιάς που έρχεται θα κάνει πραγματικότητα την ενσωμάτωση στις λειτουργίες και τα assets της Θεσσαλονίκης, της μεγαλύτερης παρέμβασης στον πολεοδομικό ιστό της.


κι αμέσως έγινε χαμός !

Η είδηση άρχισε να παίζει σε χιλιάδες sites, σε ραδιόφωνα και κανάλια, επειδή οι Θεσσαλονικείς αδημονούν να δουν το Μετρό.

Επομένως, προβλέπουμε ότι το Σ/Κ εκείνο, θα γίνει χαμός από κόσμο στα αμαξοστάσιο της Πυλαίας και στο σταθμό Παπάφη και οι εθελοντές θα "τρελαθούν" , όταν μάλιστα η περιήγηση στο αμαξοστάσιο, δεν είναι απλή υπόθεση, γιατί ακόμη είναι εργοτάξιο και πρέπει να γίνεται με προσοχή και ασφάλεια ! Ο ίδιος λέει ότι αν κάποιος επισκέπτης είναι απείθαρχος στις υποδείξεις ασφάλειας θα απομακρύνεται. Σωστό, αλλά ....θα γίνει χαμός!

Επίσης δεν υπάρχει "κράτηση", όποιος πάει περιμένει στη σειρά. 

Αρα, λοιπόν, ήταν λάθος του Ν. Ταχιάου, η διαφήμιση της συμμετοχής, γιατί ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ από κόσμο, που μάλιστα δεν θα συμμορφώνεται στις υποδείξεις ασφαλείας και θα εκνευρίζεται στην ουρά !

Αν δεν το έγραφε ο κ.Ταχιάος, θα το μάθαιναν 2-3 χιλιάδες άνθρωποι που γνωρίζουν το θεσμό και όλα θα κυλούσαν ήσυχα. Τώρα παίζει παντού και θα το μάθουν 500.000 Θεσσαλονικείς από τα sites! 

Προβλέπουμε λοιπόν μεγάλη κοσμοσυρροή, δύσκολα διαχειρίσιμη από τους εθελοντές και γκρίνια στις ουρές.

sakisgeorgiadis