Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΣΟΚ στον συνεταιρισμό μετόχων ΟΑΣΘ "ΗΡΑΚΛΗΣ" !

Με απλά λόγια για όσους δεν ξέρουν τι είναι ο "Ηρακλής":  Ο Συνεταιρισμός "Ηρακλής" ιδρύθηκε από μετόχους του ΟΑΣΘ, εδώ και... πολλές δεκαετίες, οι συνεταιριστές του κατέβαλαν εισφορές, μάζεψαν κεφάλαια, αγόρασαν ακίνητα κι έτσι σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης των ακινήτων τα οποία νοικιάζει ο ΟΑΣΘ. Ο ενοικιαστής -ο ΟΑΣΘ- οφείλει πάνω από 12 εκατομμύρια σε ενοίκια, με αποτέλεσμα , ο Συνεταιρισμός να πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα, τέλη, φόρους κλπ, αλλά να μην εισπράττει! Εισπράττει μόνο από κάποιους επαγγελματίες στους οποίους εκμισθώνει τα μαγαζιά του ισογείου, του κτηρίου που στεγάζεται και ο κρατικός ΟΑΣΘ, στην οδό Παπαναστασίου 90. Το κτήριο αυτό ΔΕΝ είναι του ΟΑΣΘ, ο ΟΑΣΘ είναι νοικάρης. Νοικάρης και ...φεσατζής.

Αφού λοιπόν ο "Ηρακλής" έχει έξοδα -κυρίως φόρους- έχει και χρέη. Τα οποία καλύπτει από τα ενοίκια που εισπράττει από τα μαγαζιά.

Όμως, σήμερα, ήρθε το σοκαριστικό μαντάτο: Η εφορία έστειλε κατασχετήριο μισθωμάτων (των ενοικίων που εισέπραττε μέχρι σήμερα) ! Άρα, ο "Ηρακλής" δεν μπορεί να εισπράξει από πουθενά και ίσως κινδυνέψει στο τέλος να χαθεί η περιουσία που δημιούργησαν οι παλιοί αυτοκινητιστές, επί δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον "Ηρακλή" λοιπόν:



sakisgeorgiadis