Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

"Σύμβαση - σκάνδαλο στον ΟΑΣΑ" καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ρεβέκκα Πιτσίκα

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα είναι CEO της People for Business (PfB) και Πρόεδρος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ.

"Μια προς μια έρχονται σιγά - σιγά στο φως οι «σκιές» που ακολουθούν το όνομα Ρεβέκκα Πιτσίκα, ακόμα μιας «άριστης» την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ορίσει πρόεδρο του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ.

Όπως αποκαλύπτει ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης η εταιρεία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο και έφτασε, όπως η ίδια αναφέρε σε ανακοίνωσή της, να έχει «ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ» .

Μπορεί όντως οι απευθείας αναθέσεις να είναι νόμιμες και υπό προϋποθέσεις αναγκαίες, όμως μπορεί 
να μας απαντήσει που έχει ξαναδεί διαδικασία απευθείας ανάθεσης-αστραπή που ο φορέας (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας/αρ. Σύμβασης 46/2022) ζητάει προσφορές στις 23-5-2022 και στις 25-05-2022 επιλέγεται η εταιρία της PfB ως ανάδοχος;

Μια στάση στον ΟΑΣΑ 2 ημερών η κυρία Πιτσίκα και τζίραρε! Ελπίζουμε να μην μαθαίνει τέτοια success stories στους εγγεγραμμένους στο μητρώο στελεχών της ΝΔ γιατί θα ξαναχρεοκοπήσουν τη χώρα."

αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύμβαση 46/2022 του ΟΑΣΑ με την κ. Πιτσίκα, που έλαβε αίσιο τέλος ...ταχύτατα:





Η απάντηση της κ. Πιτσίκα:

»Πράγματι η εταιρεία μας αναπτύσσεται και αναλαμβάνει σημαντικά έργα στον τομέα που εξειδικεύεται, την επιλογή και ανάπτυξη στελεχών, καθώς και την στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, με ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ.

»Σε αυτό τον κύκλο εργασιών, η συμμετοχή των έργων που έχουμε αναλάβει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στο 16,5% – με το υπόλοιπο 83,5% να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Και από αυτά τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.


αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ.Πιτσίκα.

sakisgeorgiadis