Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Απεργία στα τρένα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί... όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.

Τα μέτωπα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, όλοι οι πολίτες , είναι πολλά και συνεχή και επιβάλλεται να μπει ένα οριστικό τέλος στα μέτρα που εφαρμόσθηκαν και σε αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια.

Ο κόσμος της εργασίας δεν έμεινε και δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνία στο όνομα της οικονομίας.

Η εκτόξευση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, με τους μισθούς να παραμένουν στάσιμοι οδηγούν στην φτωχοποίηση των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση, τη λήψη επιπλέον μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι μονόδρομος, η συσπείρωση μας είναι μονόδρομος, γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντεργατικά και καταστροφικά μέτρα, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια μας και τη ζωή μας.

Απαιτούμε:Υπογραφή Σ.Σ.Ε στην HELLENIC TRAIN με πραγματικές αυξήσεις σε όλους
Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων
Άμεση βελτίωση των εγκαταστάσεων για να εργαζόμαστε με ασφάλεια
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά στις ειδικότητες τεχνιτών και κίνησης αμαξοστοιχιών .
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
Αύξηση των Μισθών σε όλους τους εργαζόμενους
Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο.
Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών
Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής
Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο).
Άμεση κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας και παύση των πλειστηριασμών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 11.00

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑ 11.00

    Και σε όλα τα Εργατικά Κέντρα                                                               ΤΟ Δ.Σ .ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


και η Π.Ο.Σ.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, στο 37Ο Πανσιδηροδρομικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13/10/2022, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022. 

Καλεί τα Σωματεία – Μέλη της και τους εργαζόμενους τους, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 11.00’π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στα βάρβαρα αδιέξοδα μέτρα της Κυβέρνησης.

Οι καθημερινά ανοδικές τιμές στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης οδηγούν αναπόφευκτα στη φτωχοποίηση των εργαζομένων καθώς οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Σ.Σ.Ε.
  • Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Λήψη μέτρων για καλύτερες συνθήκες εργασίας σε όλη τη χώρα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

sakisgeorgiadis