Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Δωρεάν μετακίνηση οπλιτών με ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΘ, έτους 2023 - ΦΕΚ

ΦΕΚ Β΄5822 / 16-11-2022
Μετακίνηση, με πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου, με τους παρόχους αστικών... συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής [Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.)] και τον συγκοινωνιακό φορέα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης [Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.)] δικαιούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).




Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή κομίστρου, κατά το έτος 2023, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) αρμοδιότητας των παρόχων αστικών συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), καθώς και στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα, περιοχής αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.):
α. Οι οπλίτες που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας και οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Οι ανάπηροι αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και οι συνοδοί τους (θεράποντες - θεραπαινίδες).

Απαλλάσσονται κατά το ήμισυ (50%) από την καταβολή κομίστρου κατά το έτος 2023, οι μαθητές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), εκτός από τους μαθητές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), και τους μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) που απολαμβάνουν το μέτρο λόγω της παράλληλης φοίτησής τους στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.


Το δικαίωμα δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο μετακίνησης εξασφαλίζεται με τη διάθεση από τον Ο.Α.Σ.Α. ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης και με την έκδοση μειωμένου εισιτηρίου ή κάρτας μετακίνησης από τον Ο.Α.Σ.Θ. στις ως άνω κατηγορίες δικαιούχων.



ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δωρεάν μετακίνηση οπλιτών με ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΘ, έτους 2022


ΑμεΑ / Πολύτεκνοι : Το ΦΕΚ για τη δωρεάν / μειωμένη τιμή εισιτηρίου 2023 σε ΚΤΕΛ, ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ


Δωρεάν ή με έκπτωση μετακίνηση ενστόλων με ΚΤΕΛ - Τι ισχύει


sakisgeorgiadis