Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η απάντηση της ΡΑΣ και της HELLENIC TRAIN στην καταγγελία ΑμεΑ μέσω των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ

Γράφει ο Σάκης Γεωργιάδης

 Στις 10-11-2022, έλαβα υπό τη μορφή σχολίου σε ανάρτησή μου σε εξειδικευμένο group περί της σιδηροδρομικής μεταφοράς, μια σοβαρή καταγγελία Ατόμου με Κινητική Αναπηρία, που...

ανέφερε ότι η Hellenic Train "την αποκλείει κοινωνικά".

Οταν ένα Ατομο με Αναπηρία, καταγγέλει ότι το αποκλείουν κοινωνικά, είναι αυτονόητο, ότι πρέπει να χτυπήσει συναγερμός! Αυτή η φράση είναι πολύ βαριά, για να περάσει απαρατήρητη.

Επειδή όλοι στο χώρο των μεταφορών, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, θεώρησα καθήκον μου, να διαβιβάσω την πολύ σοβαρή αυτή καταγγελία, περί "αποκλεισμού" στην αρμόδια Ρυμθιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και προσωπικά προς την Πρόεδρό της, όντας βέβαιος ότι θα διατάξει άμεσα έρευνα για μια τόσο σοβαρή καταγγελία. 

Προηγουμένως, τη δημοσίευσα στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ (εδώ).

Πριν από λίγο λοιπόν έλαβα -κι ευχαριστώ την κ.Τσιαπαρίκου- την επιστολή της ΡΑΣ και την αναλυτικότατη απάντηση της HT, με τη θέση της, απάντηση η οποία είναι φυσικά στη διάθεση της καταγγέλουσας. Και οι δυο φορείς, απάντησαν ΑΜΕΣΑ και αυτό το εκτιμώ ιδιαιτέρως.


Παράλληλα, για να είμαι συνεπής με όλους κι όχι για απλά "για να κάνουμε ντόρο", ενημέρωσα και την ομάδα στην οποία έγινε η καταγγελία με το εξής κείμενο:

"Επειδή θέλω να είμαι συνεπής, καθαρός και κυρίως δίκαιος με όλους: υπέβαλα με βάση ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα μιας ΑμεΑ, την καταγγελία της, στην αρμόδια ΡΑΣ. Η Πρόεδρος της κ.Τσιαπαρίκου, την εξέτασε ΑΜΕΣΩΣ, τη διαβίβασε στη Hellenic Train, η οποία επίσης απάντησε ΤΑΧΥΤΑΤΑ, σε μια πολύ εμπεριστατωμένη 3σελιδη απάντηση, που είναι στη διάθεση της καταγγέλουσας. Επομένως, για να μην κάνουμε απλώς εύκολη κριτική, πρέπει να πώ, ότι οι θεσμοί λειτουργούν. Με ενημέρωσαν άμεσα για όλα τα στάδια και απάντησαν ταχύτατα.

Προσωπικά λοιπόν, δεν έχω λόγο να αποδίδω εύκολες κατηγορίες στη ΡΑΣ ότι "δεν κάνει τίποτε". Σε ό,τι αφορά τη HT, οι άνθρωποι δεν αμέλησαν να απαντήσουν, αντιθέτως ήταν πληρέστατη η απάντηση, την οποία δεν θα παραθέσω ολόκληρη, καθώς αφορά μόνο την καταγγέλουσα.

Άρα, καταλήγοντας, θέλω να πώ, ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε φορείς, θεσμούς, εταιρείες κλπ, με την περισσή ευκολία, που μας δίνουν τα posts στα social media, αν δεν ακούσουμε πρώτα και τις απαντήσεις τους."



sakisgeorgiadis