Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Τεράστια τα χρέη ΟΑΣΘ και ΗΡΑΚΛΗ στο Δήμο Καλαμαριάς - Δεν εγκρίθηκε ο Ισολογισμός !

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς κλήθηκε στις 14.11.2022, να εγκρίνει τον Ισολογισμό και ...τα αποτελέσματα χρήσεως του οικονομικού έτους 2021 του Δήμου Καλαμαριάς.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ακούσθηκαν διάφορες απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Ακολούθησε ψηφοφορία και ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβολίου ανέγνωσε :

"Επομένως δεν εγκρίνεται επί συνόλου παρευρισκομένων και ψηφισάντων 31 Δημοτικών Συμβούλων, το ανωτέρω θέμα με ΥΠΕΡ: 10 ψήφοι (των Δ.Σ. κ. κ. Α. Γιαννακού, Δ. Κυρατζή, Στ. Ματσαρίδη, Δ. Μουρατίδη, Ευλ. Ντόντη – Μπανιώρα και Ευαγ. Τσακμακίδη) και (των Ανεξάρτητων Δ.Σ. κ. κ. Ι. Πενόπουλου, Β. Νικολέττου – Σκάρλιου, Π. Λεμονή και Μ. Σεμακούλα). ΚΑΤΑ: 19 ψήφοι "


Σε ότι αφορά τον ΟΑΣΘ, οι σύμβουλοι καταψήφισαν, επειδή (αντιγράφουμε από το πρακτικό):


"Διαβάζω κάποια κομμάτια έτσι πολύ σύντομα, που είναι ακριβώς μέσα από την έκθεση των ορκωτών λογιστών, και είναι σχεδόν τα ίδια κάθε χρόνο. Δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021 η απογραφή της ακίνητης περιουσίας του δήμου και η καταγραφή των προβλέψεων και απαλλοτριώσεων. Δεν έχει συνταχθεί και υπογραφεί σχετικό συμβόλαιο μεταξύ του Δήμου και του ΟΑΣΘ. Ο δήμος ναι μεν εισέπραξε 500.000 ευρώ εντός του 2021, η συνολική απαίτηση του Δήμου Καλαμαριάς, έναντι του  ΟΑΣΘ , αγγίζει πλέον προσαυξήσεων το ένα 1.391.000 ευρώ. Αντίστοιχα, ο Συνεταιρισμός του «Ηρακλή», από την αγωγή του 2017, οφείλει 6.370.000 ευρώ  , ποσό που ακόμη δεν έχει λογιστικοποιηθεί. "



Ο ΟΑΣΘ λοιπόν οφείλει (καθόλου πρωτότυπο!) άλλα 891.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμαριάς, ενώ ο Συνεταιρισμός των μετόχων "ΗΡΑΚΛΗΣ", οφείλει το ιλιγγιώδες ποσό των 6.370.000 ευρώ !

sakisgeorgiadis