Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Με πετρέλαιο SHELL θα κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και το 2023

 Και το 2023 θα συνεχίσει ο ΟΑΣΘ να προμηθεύεται πετρέλαιο κίνησης για το στόλο των λεωφορείο του, από την ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ (Coral), με.... προσφερόμενο ποσοστό κέρδους (-0,07%)* επί της εκάστοτε διαμορφούμενης τιμής ΔΕΠ για την προμήθεια καυσίμου τύπου ντίζελ κίνησης.

Η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 22 εκ.ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψαν τα δύο μέρη, την Παρασκευή.

Ο Ανάδοχος υποχρεούται να πραγματοποιεί με αποκλειστική δική του ευθύνη τις παραδόσεις του συμβατικού είδους ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ (DIESEL) στα Αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ. στον Φοίνικα και την Σταυρούπολη τα οποία βρίσκονται εντός της περιοχής της μείζονος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ανάγκες του Ο.Α.Σ.Θ., με καθημερινές παραδόσεις.

Ο ΟΑΣΘ φροντίζει για την προμήθεια καυσίμων για το 2023, αν και η διάρκεια "ζωής" του και η (εικονική, δήθεν, αστεία) εκκαθάρισή του, λήγει την 31-12-2022. Θα πρωτοτυπήσει αυτή τη φορά η πολιτεία και θα παρατείνει έγκαιρα τη "ζωή" του πολύπαθου Οργανισμού ;


Ποιά είναι η Coral

Με περίπου 780 πρατήρια που λειτουργούν σήμερα υπό το σήμα Shell, η εταιρεία έχει μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 22% και κατατάσσεται πρώτη στην Ελληνική αγορά.
Οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διανομή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά, μέσω του δικτύου των πρατηρίων της. Παράλληλα οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τον εμπορικό τομέα, τα χημικά καθώς και την ναυτιλία. 
Επιπρόσθετα η Coral A.E. συμμετέχει κατά 100% στις «ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε.» και «ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε.» που εκμεταλλεύονται πρατήρια, καθώς και στην «Coral Products and Trading A.E.» εταιρεία εμπορίας ναυτιλιακού καυσίμου. Επίσης κατά ποσοστό 37,49% στην εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών RAPI A.E. και κατά ποσοστό 49% στην εταιρεία εμπορίας αεροπορικών καυσίμων Shell & MOH Aviation Fuels A.E.

sakisgeorgiadis