Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Δωρεάν η μετακίνηση Πυροσβεστών σε ΟΑΣΑ - ΟΑΣΘ - Η εγκύκλιος

ΦΕΚ Β' 5386/18-10-2022

Δωρεάν για έναν ακόμη χρόνο θα είναι η μετακίνηση Πυροσβεστών με τα... κρατικά αστικά λεωφορεία / τραμ / του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ (ΟΑΣΘ και αστικά ΚΤΕΛ Θεσσαλονικης), ως ανταπόδοση στις υπηρεσίες πυρασφάλειας που προσφέρει η Πυροσβεστική στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Σύμφωνα με την απόφαση:

 Άρθρο 1 

Μετακίνηση με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κόμιστρου 

 1. Εξασφαλίζεται το δικαίωμα μετακίνησης του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου, στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα, περιοχής αρμοδιότητας Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), καθώς και στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα, περιοχής αρμοδιότητας Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Ο.Σ.Ε.Θ. (Ο.Α.Σ.Θ.), ως αντάλλαγμα για τη διάθεση προσωπικού για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας καθώς και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων, εκπαιδεύσεων πυρασφάλειας, αναγκαίων για το έργο του Ο.Α.Σ.Α., για τις οποίες έχει αρμοδιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα. 

....

3. Το ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και για όσο χρόνο πληρούται το κριτήριο της υπηρεσιακής τους ιδιότητας, δικαιούνται ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α. ή κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), αρμοδιότητας του Ο.Σ.Ε.Θ. (Ο.Α.Σ.Θ.), τις οποίες χρησιμοποιούν σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρούσα. 

Δείτε και: 

Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών 2023 σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

Δείτε και:

Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών - Πυροσβεστών 2022 σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ




Ολόκληρη η απόφαση για το 2023

ΤΟ ΦΕΚ


sakisgeorgiadis