Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Σήμερα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση ΟΑΣΑ - ΚΤΕΛ

Το ελεγκτικό συνέδριο αποφάνθηκε, δια του Ζ κλιμακίου του, με την απόφαση 701/2022, ότι κωλύεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΑΣΑ - ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ, για την ....παράταση της ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου 60 γραμμών, επειδή το "απρόβλεπτο" των συνθηκών, δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένο από τον ΟΑΣΑ.

Ο αναθέτων ΟΑΣΑ υπέβαλε στις 7-10-2022, όπως προβλέπεται από το άρθρο 35 του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο, αίτησης ανάκλησης, η οποία θα εκδικαστεί σήμερα από το ΤΜΗΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ – ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ε.Σ. Ιωάννη Σαρμά, του Επιτρόπου της Επικρατείας Αντώνη Νικητάκη και των 7 αρχαιοτέρων συμβούλων.

Με την προαναφερόµενη προσφυγή επιδιώκεται η αναθεώρηση της απόφασης του Εβδόµου Τµήµατος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που στον ΟΑΣΑ θεωρούν βέβαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εισήγηση του αρμόδιου εισηγητή προς τους Συμβούλους της Μείζονος Ολομέλειας, είναι θετική.

Κατά πάσα πιθανότητα, η απόφαση του Ε.Σ. θα κοινοποιηθεί την Τετάρτη στον ΟΑΣΑ και θα συναφθεί αυθημερόν η νέα σύμβαση, με διάρκεια μέχρι την 6-10-2023.





sakisgeorgiadis