Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

"Πάρτε το έργο από τα αστικά ΚΤΕΛ και δώστε το στους Δήμους"

 "Για το θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε την αστική... συγκοινωνία, καταθέσαμε την πρόταση για την άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, που με ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής για 3 χρόνια, με διάφορες δικαιολογίες, σταμάτησε να πραγματοποιεί δρομολόγια στην πρωτεύουσα. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο χαρακτήρα της αστικής συγκοινωνίας και απαξιώνοντας τη δημοτική συγκοινωνία θέλησε να εκχωρήσει το συγκοινωνιακό έργο στο ΚΤΕΛ, πληρώνοντας σημαντικά ποσά

Η Δημοτική Αρχή έπρεπε στα 3 αυτά χρόνια να προβεί στην αγορά νέων σύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων και να προσλάβει οδηγούς, ώστε να παρέχει η ίδια ένα σωστό συγκοινωνιακό έργο στους πολίτες και τους επισκέπτες μας. 

Το είδαμε και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με τις παλινωδίες της και τις αλληλοαναιρούμενες εισηγήσεις της. Τελικά με πρότασή μας, διασώζουμε την ύπαρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας και αποφασίστηκε και με τη ψήφο μας στο προσεχές εξάμηνο η Δημοτική Αρχή να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (αγορά λεωφορείων, προσλήψεις οδηγών) για να υποστηρίξει, ως Δημοτική υπηρεσία με ίδια μέσα, το συγκοινωνιακό έργο. 

Μέχρι τότε, επειδή άμεσα πρέπει οι συμπολίτες μας να εξυπηρετηθούν, να προβεί η Δημοτική Αρχή σε πρόσκληση ανάθεσης της υπηρεσίας του συγκοινωνιακού έργου, ευθύνης της Δημοτικής συγκοινωνίας, σε οικονομικούς φορείς που έχουν τη δυνατότητα σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία."



Tα παραπάνω, είναι -μια ακόμη- εισήγηση αντιπολιτευτικής παράταξης στο δήμο Σάμου, η οποία πιστεύει ότι το να αναθέτει ένας δήμος σε μια εξειδικευμένη συνεταιριστική επιχείρηση, όπως είναι τα ΚΤΕΛ, τη συγκοινωνία, άρει τον "δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών", "απαξιώνει τη δημοτική συγκοινωνία" και το κυριότερο : "πληρώνει σημαντικά ποσά".

Λες κι αν έκανε ο δήμος τη συγκοινωνία, θα του χάριζε τα ηλεκτρικά λεωφορεία η Mercedes, τους οδηγούς θα τους πλήρωνε ο Θεός και το πετρέλαιο θα το χάριζε ο Εμίρης του Κατάρ, επειδή έκανε διακοπές στα νιάτα του στη Σάμο κι αγάπησε μια Σαμιωτοπούλα....

Τα υπόλοιπα τα είπαμε εδώ

sakisgeorgiadis