Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΟΑΣΑ : Οι εργαζόμενοι δεν εκτελούν την εντολή για απόσυρση των διαχωριστικών

Εν συντομία: Επιβάτες καταγγέλουν ότι μειώθηκε ο χώρος των επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από.... τα προστατευτικά διαχωριστικά, που μπήκαν μετά την πανδημία. Ο ΟΑΣΑ εξέδωσε διαταγή να αφαιρεθούν, αλλά επειδή κουμάντο στον ΟΑΣΑ δεν κάνει η διοίκηση, αλλά το συνδικάτο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν τη διαταγή της διοίκησης. Τόσο απλά και καθαρά.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του debater:

“Από τον Ιούνιο, μου έχουν στείλει ένα πρωτόκολλο απ’ τον ΟΑΣΑ όσον αφορά τις προστατευτικές αλυσίδες στα λεωφορεία (ανάμεσα σε οδηγούς και επιβάτες). Αυτές οι αλυσίδες έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται πολύς χώρος και να στριμώχνεται ακόμα περισσότερο ο κόσμος και οι οδηγοί να έχουν την άνεση τους μπροστά. Τον Ιούνιο λοιπόν μου απάντησαν απ’ τον ΟΑΣΑ με πρωτόκολλο ότι δόθηκε οδηγία να αφαιρεθούν οι αλυσίδες. Δεν έχει αφαιρεθεί ούτε μισή αλυσίδα, ούτε καν μισή”.


Επικοινωνήσαμε με τον οργανωτικό γραμματέα του συνδικάτου των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, Φώτη Νικολακόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι:

Μέχρι να φύγει η υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στα λεωφορεία, για εμάς είναι θέμα υψίστης σημασίας να μην φύγει το διαχωριστικό νάιλον και πίσω η κορδέλα, αλυσίδα. Αυτά τα πράγματα προστάτεψαν τους εργαζόμενους από την πανδημία, καθώς καθημερινά μεταφέρουμε παρά πολύ κόσμο μέσα στα οχήματα“.

sakisgeorgiadis