Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Δημοσίευμα από τη Ρουμανία "θάβει" τα λεωφορεία της Τουρκικής Otokar

Δημοσίευμα της online εφημερίδας Gandul, "θάβει" τα Τουρκικά λεωφορεία.

O Δήμος Βουκουρεστίου συνήψε σύμβαση για την προμήθεια 400 λεωφορείων Otokar στην.... πρωτεύουσα το 2018, με την εταιρεία μεταφορών του Βουκουρεστίου (STB) να είναι ο δικαιούχος αυτής της αγοράς αξίας 458.100.826 λέου χωρίς ΦΠΑ (92 εκατομμύρια ευρώ). Μια αγορά που διερευνήθηκε από το DNA (Εθνική Αρχή Διαφάνειας της Ρουμανίας) με ερωτηματικά σχετικά με δωροδοκία και άσκηση καταχρηστικής επιρροής.


Η  Gândul παρουσιάζει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις καθυστερήσεις στη συντήρηση των λεωφορείων Otokar, αλλά και τα πρόστιμα που πρέπει να πληρώσει η εταιρεία στην Τουρκία εξαιτίας αυτού. Και αυτό γιατί τα «εμπορεύματα» - στην προκειμένη περίπτωση τα λεωφορεία που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Βουκουρεστίου - είναι πολύ κακής ποιότητας.

Η εταιρεία Otokar από την Τουρκία δεσμεύτηκε, μέσω αυτής της σύμβασης, να προμηθεύσει στο δήμο, εντός 17 μηνών από την υπογραφή, 3 τύπους 400 λεωφορείων:

320 Λεωφορεία μάρκας Otokar,  μοντέλο KENT LF 12 m
50 Λεωφορεία μάρκας Otokar, μοντέλο KENT LF 10,50 m
30 Λεωφορεία μάρκας Otokar, 18 m μοντέλο KENT LF ARTICULATED (αρθρωτό)



Η Otokar είναι μια εταιρεία που ανήκει στον τουρκικό όμιλο KOC, έναν όμιλο ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Gândul , έχει επίσης στρατιωτικά συμφέροντα στη Ρουμανία, συνεργαζόμενος με την Automecanica Mediaș για την παραγωγή στρατιωτικών οχημάτων.


Γενικός Διευθυντής STB: «Διαπιστώσαμε ότι μεγάλο μέρος των οχημάτων Otokar έχει προβλήματα»

Ο Adrian Criț - γενικός διευθυντής της STB - δήλωσε, κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Cu Gândul la București" ότι "ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων Otokar έχει προβλήματα", αν και ο προμηθευτής - η τουρκική εταιρεία - είχε την υποχρέωση να κάνει όλες τις επισκευές κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης .

περισσότερα στο https://www.gandul.ro/19853383

sakisgeorgiadis