Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Άψογος ο Ταγγίρης, κέρδισε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

 Ένα ακόμη περιστατικό βίας, απασχόλησε την οικογένεια του ΟΑΣΘ  : στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης 27/9/22, στη νυχτερινή γραμμή Αεροδρομίου, στο ύψος της Καμάρας, επιβάτης γρονθοκόπησε τον οδηγό. Ειδοποιήθηκε ...η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον οδηγό στο εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, ενώ το δρομολόγιο δεν ολοκληρώθηκε.

Ο ΟΑΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της βίας , αλλά αυτό είναι πάγια τακτική, συνήθως χωρίς ουσία, επειδή είναι αυτονόητη.

Αυτό που βλέπουμε για πρώτη φορά, είναι η έκκληση του Προέδρου του ΟΑΣΘ προς το επιβατικό κοινό, "να βοηθά στον εντοπισμό των δραστών", ενώ στην ανακοίνωσή του ο Κ. Ταγγίρης, αναφέρει κάτι ακόμη πιο σημαντικό : "ο Οργανισμός θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων με την παροχή νομικής βοήθειας και οποιασδήποτε άλλης συνδρομής απαιτηθεί."




Από την πλευρά της διοίκησης λοιπόν, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και ο νέος Πρόεδρος δείχνει να νοιάζεται πραγματικά για τους εργαζόμενους. Η συνέχεια θα αποδείξει αν αυτό εκληφθεί ως ειλικρινής καλή θέληση εκ μέρους της Διοίκησης ή θα επιμείνουν οι εργαζόμενοι στην "κόντρα".

Όπως έγραψα  την ημέρα που ανακοίνωσα την τοποθέτηση του κ.Ταγγίρη, μία από τις 5 προτεραιότητές τους θα πρέπει να είναι η:

Επίτευξη εργασιακής ειρήνης με τους εργαζόμενους, ώστε να φύγει από την ατζέντα η συνεχής επίκληση απεργιών και στάσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, έχουν φιλότιμο και θα "βάλουν πλάτη", αν πεισθούν ότι δεν τους κοροϊδεύουν. 


Μιλώντας καθημερινά με δεκάδες φίλους οδηγούς του ΟΑΣΘ, διαπιστώνω ότι υπάρχει μια σαφής συμπάθεια στο πρόσωπο του νέου Προέδρου. 

Για να δούμε λοιπόν, θα ηρεμήσει ο πολύπαθος Οργανισμός;



Σάκης Γεωργιάδης, 29/9/22

sakisgeorgiadis