Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πουλάει η IRIZAR : Παραγγελία για 32 i-tram

To ie-tram που αντιπροσωπεύει ο όμιλος ΣΑΡΑΚΑΚΗ, δοκιμάστηκε με επιτυχία και στην Αθήνα, το περυσινό καλοκαίρι.

Η ισπανική περιφέρεια Παμπλόνα παρήγγειλε... 20 νέα λεωφορεία μηδενικών εκπομπών από την Irizar e-mobility και επίσης η εταιρεία Palma EMT στην πρωτεύουσα του νησιού Μαγιόρκα, παρήγγειλε 12 ηλεκτρικά λεωφορεία μηδενικών εκπομπών. Η παράδοση των πρώτων μονάδων στην EMT αναμένεται στις αρχές του 2023 και η παράδοση των πρώτων μονάδων στην TCC αναμένεται στα μέσα του 2023.

Η Palma θα παραλάβει εντός ενός έτους 12, δηλαδή οχήματα τραμ. Είναι εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες από πάνω για να τροφοδοτούν τα βοηθητικά συστήματα των λεωφορείων. Το Irizar μήκους 12 μέτρων, δηλαδή το τραμ για την Πάλμα, θα έχει τρεις πόρτες, 22 θέσεις (εκ των οποίων οι τέσσερις για PRM) και χώρο για αναπηρικό αμαξίδιο και θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 70 επιβάτες. Θα έχουν μπαταρίες Irizar 430 kWh και μπορούν να φορτιστούν χρησιμοποιώντας ανεστραμμένο παντογράφο ή πρίζα φόρτισης Combo 2. Η μονάδα μετάδοσης κίνησης θα είναι ένας κεντρικός κινητήρας 206 kW. Αυτό το έργο στην Πάλμα έλαβε χρηματοδότηση από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU, Recovery - Transformation and Resilience Plan μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, Κινητικότητας και του Urban Agenda. Η παραγγελία πλαισιώνεται από τη δεύτερη φάση ανανέωσης του στόλου EMT,

Στην Παμπλόνα, η εταιρεία δημόσιων μεταφορών Transports Ciutat Comtal (TCC) από τον όμιλο Moventis, διαχειρίζεται επί του παρόντος τον στόλο των αστικών περιφερειακών μεταφορών. Τα 20 λεωφορεία που παρήγγειλαν είναι Irizar μήκους 12 μέτρων, δηλαδή λεωφορεία μοντέλου τραμ. Τα λεωφορεία έχουν κάποια αισθητικά χαρακτηριστικά ενός τραμ.

Αθήνα 19-7-2021 :O Κώστας Καραμανλής , επιθεωρεί το Irizar ie-tram


sakisgeorgiadis