Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Παραμένει η υποχρέωση-τιμωρία για ΕΝΑ Rapid test τη βδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Mε την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 51236 , που.... δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 4756/9-9-2022, προβλέπεται η διενέργεια 1 τεστ, για όλους τους "ανεμβολίαστους", όπου "ανεμβολίαστοι, νοούνται οι ..ανεμβολίαστοι, αλλά και οι "όχι πλήρως εμβολιασμένοι", δηλαδή και όσοι δεν έκαναν την "αναμνηστική" (τρίτη) δόση, αλλά και οι "ανεμβολίαστοι" που νόσησαν και έληξε το 6μηνο πιστοποιητικό νόσησης.

Αυτά, τουλάχιστον μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου ...και βλέπουμε ! Το πιθανότερο είναι ότι η υποχρέωση αυτή των ανεμβολίαστων, θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 4756:

Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 αντιστοίχως και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά με ειδική διάταξη της παρούσας, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια,  ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.




sakisgeorgiadis