Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Βαρκελώνη: Σε λειτουργία η πρώτη γραμμή λεωφορείου on demand

Η Βαρκελώνη εγκαινιάζει μια γραμμή λεωφορείων κατά παραγγελία
Η διαδρομή θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των επιβατών και όχι το αντίστροφο

Από χθες, 12 Σεπτεμβρίου, μια νέα... υπηρεσία δημόσιας συγκοινωνίας λειτουργεί στους δρόμους της Βαρκελώνης – μια γραμμή λεωφορείων κατά παραγγελία, η οποία θα ξεδιπλωθεί πρώτα για μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών πριν από την αξιολόγηση. Η γραμμή ονομάζεται elMeuBus Torre Baró Sud – Vallbona Sud, και όπως δείχνει το όνομά της θα είναι διαθέσιμη στο Nou Barris – τη βορειότερη συνοικία της καταλανικής πρωτεύουσας.

Η γραμμή θα αντικαταστήσει την προηγούμενη γραμμή 180, ενσωματώνοντας τα πλεονεκτήματα των τοπικών μεταφορών κατ' απαίτηση, όπως η δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες των πολιτών, προσφέροντας ταυτόχρονα αποτελεσματική και βιώσιμη υπηρεσία.

Το νέο σύστημα έχει 34 στάσεις, αλλά, σε αντίθεση με τις κανονικές γραμμές, οι χρήστες πρέπει να ενημερώνουν εκ των προτέρων για τα σημεία και την ώρα που θέλουν να τους παραλάβουν και να αποβιβάσουν . Με αυτόν τον τρόπο, η υπηρεσία προσφέρει ευελιξία που επιτρέπει την προσαρμογή της στην άνεση του επιβάτη. Τα σημεία στάσης είναι κατανεμημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρνουν τους κατοίκους πιο κοντά στις κύριες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες στις γειτονιές.


Έξυπνο σύστημα προγραμματισμού ταξιδιού

Αυτή η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα του elMeuBus (που σημαίνει το λεωφορείο μου) επιτυγχάνονται χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα που ταιριάζει με τα διάφορα αιτήματα χρήσης , έτσι ώστε οι οδηγοί να προσαρμόζονται στα αιτήματα και τις ανάγκες του επιβάτη. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, αλλά περισσότερες εκ των προτέρων συμβάλλουν στην εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης.

Για να γίνετε χρήστης της υπηρεσίας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή elMeuBus (διαθέσιμη σε καταστήματα iOS ή Android) στο κινητό σας τηλέφωνο -https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile- και να εγγραφείτε. Μόλις εγγραφεί, το άτομο μπορεί να ζητήσει το λεωφορείο αναφέροντας τον αριθμό της στάσης όπου θα επιβιβαστεί και το σημείο όπου θα κατέβει. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν και καλώντας έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου.




Η TMB (https://www.tmb.cat/en/barcelona/bus-on-demand), ο φορέας δημόσιας συγκοινωνίας της πόλης, έχει επίσης διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα εξοικειωθούν καλά με τη νέα υπηρεσία. Εκτός από την καθιερωμένη ενημερωτική εκστρατεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη Αυγούστου, υπάρχουν μέντορες αναρτημένοι στις στάσεις των 180 γραμμών.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια , τα οποία επέτρεψαν στους κατοίκους που θα μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα υπηρεσία να μάθουν από πρώτο χέρι πώς να κάνουν λήψη της εφαρμογής, να εγγραφούν και να κάνουν κρατήσεις. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να ακυρώνετε εύκολα μια κράτηση, να ελέγχετε το ιστορικό, να επισημαίνετε αγαπημένες στάσεις, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις αλλαγής υπηρεσίας ή να μαθαίνετε τον χρόνο αναμονής μέχρι να φτάσει το λεωφορείο που ζητήσατε.

sakisgeorgiadis