Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Απεργία ΜΜΜ στην Αθήνα: Κανονικά εκτελούνται οι 60 γραμμές των ΚΤΕΛ

Το νομοσχέδιο για το οποίο απεργούν τα Συνδικάτα της Αθήνας, δεν αφορά τα ΚΤΕΛ, ούτε τον ΟΑΣΘ, ούτε τον Σιδηρόδρομο.

 Σε 24ωρη απεργία που ....προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχουν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.


Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη δεν κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως την λήξη της λεωφορεία και τρόλεϊ, τραμ και το μετρό ( γραμμές 1,2&3). Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.

Τα μόνα που θα κυκλοφορούν κανονικά; θα είναι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος και οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν παραχωρηθεί στα ΚΤΕΛ.


Στη δικαιοσύνη η ΣΤΑΣΥ

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που εξήγγειλαν χθες τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ “γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης, λόγω της γνωστοποίησης της απόφασης των Σωματείων χθες το μεσημέρι δεν κατέστη δυνατή η εκδίκαση χθες και θα γίνει σήμερα (Τετάρτη) το πρωί.
“Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές μετακινήσεις του” επισημαίνεται στην χθεσινή ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ .

sakisgeorgiadis