Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

'Έσπασαν με πέτρες, λεωφορεία του ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ στο Δενδροπόταμο

Ανησυχία για τις καταστροφές αστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ, που εκτελεί με ανάθεση από τον ΟΣΕΘ, έργο στη γραμμή 9 "Λαχαναγορά" , στο ....Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης .







ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ: Θα τροποποιήσουμε το δρομολόγιο, αν χρειαστεί

Μιλώντας στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ΚΙΛΚΙΣ, δήλωσε πως , "άγνωστοι, πρόσφατα έσπασαν 6 υαλοπίνακες λεωφορείων της εταιρείας, χωρίς συγκεκριμένη αιτία ή αφορμή".

"Το σημαντικότερο για μας", αναφέρει ο κ.Παναγιώτης Ανδρεάδης, "είναι η ασφάλεια των επιβατών και του οδηγού. Βεβαίως, οι υλικές ζημίες είναι σημαντικές, αλλά αυτό που μας φοβίζει, είναι ότι τα λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες, των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τα θραύσματα των τζαμιών ή ακόμη περισσότερο, από κάποιον απότομο ελιγμό του οδηγού, που όπως είναι λογικό, ξαφνιάζεται από την επίθεση με πέτρες, όταν σπάει το παράθυρο δίπλα από το κεφάλι του και μπορεί να έχουμε σοβαρό ατύχημα.
Κάνω έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, να σεβαστούν το λεωφορείο, που βρίσκεται εκεί για τη δική τους εξυπηρέτηση.
Οφείλω να τονίσω ότι παραμένω αισιόδοξος, πως οι λίγοι παραβατικοί κάτοικοι, θα συνετιστούν από τους υπόλοιπους και πράγματι, διαπιστώνουμε μια καλύτερη συμπεριφορά τις τελευταίες ημέρες."



Παρέμβαση από τον ΟΣΕΘ

Θέση στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών, πήρε και ο εποπτεύων φορέας των συγκοινωνιών ΟΣΕΘ, με έγγραφο προς τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά και τη Διεύθυνση Τροχαίας.

 
Στο έγγραφο, που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιάννης Τόσκας, αναφέρεται:

"επισημαίνουμε ότι ο ΟΣΕΘ και οι πάροχοι έχουμε επανειλημμένα θίξει περιστατικά βίας, βανδαλισμών και παραβατικών ενεργειών σε βάρος τόσο των αστικών λεωφορείων και των εργαζομένων αυτών όσο και των επιβατών. 
Σας αποστέλλουμε σχετικό φυτογραφικό υλικό από ζημιές σε λεωφορεία της ΚΤΕΛ Κιλκίς ΑΕ στην περιοχή του Δενδροποτάμου. 
Απευθύνουμε για άλλη μια φορά έκκληση για εντατικότερη αστυνόμευση για την καταστολή του ανωτέρω φαινομένου. Υπενθυμίζουμε ότι «Βασική και απαρέγκλιτη αρχή για τον ΟΣΕΘ αποτελεί η κατά το δυνατό πλήρης εξυπηρέτηση με όρους ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων της αστικής συγκοινωνίας».








sakisgeorgiadis