Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Αστυπάλαια : 2 ευρώ το εισιτήριο στα ηλεκτρικά mini λεωφορεία

Ξεκινά η λειτουργία υπηρεσίας επιβατικών μεταφορών κατά παραγγελία (transport on demand), η οποία θα εκτελείται αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα.

Η υπηρεσία θα ....διενεργείται από πάροχο και θα μπορούν να συμμετέχουν αυτοτελώς ή από κοινού, ο Δήμος Αστυπάλαιας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κάθε άλλη αναπτυξιακή εταιρεία ή οργανισμός που συστήνεται από τους ΟΤΑ, καθώς και σε σύμπραξη με φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία που θα αντικαταστήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο νησί χαρακτηρίζεται από ευέλικτη δρομολόγηση και επικοινωνία του παρόχου της υπηρεσίας με τον τελικό χρήστη μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Με απλά λόγια, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο ή στο tablet οι πολίτες θα μπορούν να καλούν ένα όχημα για τη μετακίνησή τους, δηλώνοντας το σημείο επιβίβασης και αποβίβασης και αντιστοίχως ο πάροχος θα σχεδιάζει το βέλτιστο δρομολόγιο ανάλογα με τη ζήτηση τη δεδομένη στιγμή. 

Ο πάροχος  για τις υπηρεσίες μεταφορών κατά παραγγελία θα πρέπει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα έως εννέα θέσεων, μαζί με τη εκείνη του οδηγού.

Επίσης, θα έχει την ευθύνη προμήθειας των οχημάτων, της δημιουργίας των αναγκαίων εγκαταστάσεων φόρτισης, συντήρησης και επισκευής τους καθώς και χώρων στάθμευσης. Ακόμη, θα πρέπει να καθορίσει τον τρόπο διάδρασης της υπηρεσίας «transport on demand» με τους τελικούς χρήστες και την προμήθεια, λειτουργία και συντήρηση της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής.

Το κόμιστρο καθορίστηκε με την απόφαση με  Αριθμ. 145561 του Υπ..Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου στα 2 ευρώ, για μετακίνηση μίας ζώνης :



sakisgeorgiadis