Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ο Στέλιος Παππάς και η άποψή του για τους π.μετόχους του ΟΑΣΘ

 Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρώτος Πρόεδρος του κρατικού από το 2017 ΟΑΣΘ και παραχώρησε συνέντευξη σε... τοπικό κανάλι.

Επανέλαβε όσα είπε εκατοντάδες φορές, χωρίς αντίλογο φυσικά, καθώς οι π. μέτοχοι του ΟΑΣΘ κρύβονται. Κανείς, ποτέ, δεν βγήκε να αρθρώσει αντίλογο, με αποτέλεσμα τα όσα λέει ο κ.Παππάς να καταχωρούνται ως η "μοναδική αλήθεια". 

Κανείς από τους πρώην μετόχους δεν σήκωσε το γάντι, να καλέσει τον κ.Παππά σε δημόσιο διάλογο, να καταλάβει και ο πολίτης, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Επαναλαμβάνει συνεχώς , για παράδειγμα, ο κ.Παππάς, τα εντυπωσιακά για κάθε αδαή, περί του περίφημου "αποθεματικού", που "έπρεπε" να είναι 48 εκατομμύρια, αλλά ο ίδιος βρήκε 600 ευρώ. Αυτό, είναι δουλειά των πρώην διοικούντων, να απαντηθεί και να εξηγηθεί, καθώς ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τους λόγους, που οδήγησαν τον ΟΑΣΘ να "σηκώσει" τα λεφτά απ΄το αποθεματικό.

Όμως, η ιστορία απέδειξε, ότι οι διοικούντες του ΟΑΣΘ είχαν γίνει εξπέρ στις προσλήψεις συγγενών, αλλά με τις απαντήσεις το ΄χουν λιγάκι δύσκολο...


Τα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ παρουσιάζουν το συγκεκριμένο απόσπασμα:

"Οι μέτοχοι σε περίοδο που ήταν υπό κατάρρευση ο ΟΑΣΘ, ένα μεγάλο μέρος των μετόχων -θα σας δείξω επιστολή του οικονομικού διευθυντή- είχαν πάρει 52 εκατομμύρια….. 

Προκύπτει απ΄το γεγονός ότι έπαιρνες επιδοτήσεις απ΄το κράτος και τις διοχέτευες αλλού, αντί να τα διοχετεύεις στη λειτουργία της επιχείρησης. Οι μέτοχοι -κατ' αρχήν δεν ήταν λεωφορειούχοι, ήταν μέτοχοι- δεν κατάλαβαν ότι πρέπει ν ασκούν έλεγχο στη διοίκηση. 

Οι μέτοχοι δεν είναι μόνο για να πηγαίνουν και να εισπράττουν τη μετοχή τους, είναι υποχρεωμένοι να ασκούν έλεγχο στη διοίκηση, για να δουν αν είναι χρηστή η διοίκηση. Αν εφησυχάζεις ότι εσύ πήρες το ρεγάλο σου, μήνα με το μήνα και δεν κοιτάς ποια είναι η οικονομική διαχείριση, είναι προφανές ότι κάποια στιγμή θα βρεθείς σε αδιέξοδο. Όπως και έγινε."


sakisgeorgiadis