Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Αναπροσαρμογή στις συμβάσεις "μαθητικών" λόγω αύξησης καυσίμου, για ΚΤΕΛ και Τουριστικά

Στην αναπροσαρμογή του συμβατικού κόστους δρομολογίου λόγω ...μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής του καυσίμου, προσχωρούν όλες σχεδόν οι περιφέρειες, καθώς οι ανάδοχοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα "μαθητικά", αφού υπέβαλαν τις προσφορές τους, με βάση τιμή πετρελαίου κοντά στο 1 ευρώ και σήμερα αγοράζουν κοντά στο 1,8 ή και παραπάνω στα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ, στην αναπροσαρμογή προχωρά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι ανάδοχοι θα πληρωθούν σύντομα τη διαφορά.

Σε κάποιες Περιφέρειες, τέθηκε στις συμβάσεις όρος αναπροσαρμογής, ενώ σε άλλες, δεν υπάρχει τέτοιος όρος, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών λεωφορείων, που εκτελούν τη μεταφορά.

Πώς θα γίνει ο υπολογισμός

Η αναπροσαρμογή του συμβατικού κόστους δρομολογίου λόγω μηνιαίας διαφοροποίησης της τιμής του καυσίμου υπολογίζεται σύμφωνα με την παρακάτω σχέση: 

Για λεωφορεία (Μικρά ή Μεγάλα): (Ν.Κ.Δ.Ε.) = (Α.Σ.Κ.Δ.) Χ [(Μ.Κ.Δ.Ε.)/(Μ.Κ.Δ.Δ..)] 

Όπου: Ν.Κ.Δ.Ε. = Νέο Κόστος Δρομολογίου μηνός Εκτέλεσης της Σύμβασης. 

Α.Σ.Κ.Δ = Αρχικό Συμβατικό Κόστος Δρομολογίου. 

Μ.Κ.Δ.Ε. = Μέγιστο Κόστος Δρομολογίου που υπολογίζεται από τους μαθηματικούς τύπους του Παραρτήματος της ΚΥΑ μεταφοράς μαθητών με τιμή καυσίμου μηνός που εκτελείται η σύμβαση.

 Μ.Κ.Δ.Δ. = Μέγιστο Κόστος Δρομολογίου από τους μαθηματικούς τύπους του Παραρτήματος της ΚΥΑ μεταφοράς μαθητών με τιμή καυσίμου με την οποία δημοπρατήθηκε η σύμβαση. 

sakisgeorgiadis