Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ενημέρωση εργαζομένων ΟΑΣΘ 26-5-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.158 Θεσσαλονίκη 26-5-2022

Συνάδελφοι - σσες

Στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Θ. σήμερα... 26.05.2022 ο πρόεδρος του Συνδικάτου, ενημέρωσε εκτενώς για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Παραβρέθηκαν αρκετά ΜΜΕ από τηλεόραση ραδιόφωνα και ιστοσελίδες της πόλης μας αλλά και πανελλαδικά.

Έγινε ανάλυση για τους λόγους που μας οδήγησαν σε κινητοποιήσεις, για την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει ο Οργανισμός και την αδυναμία παροχής επαρκούς ποιοτικής εξυπηρέτησης στο επιβατικό κοινό της πόλης. Επίσης δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με το μέλλον του Οργανισμού, την έλλειψη εργαζομένων, την ελλιπή συντήρηση των λεωφορείων και την δυνατότητα του Οργανισμού να κυκλοφορήσει περισσότερα οχήματα με τους ήδη υπάρχοντες οδηγούς και τεχνίτες.

Μια πετυχημένη συνέντευξη τύπου, αλλά μια υποτονική συγκέντρωση εργαζομένων στο Ε.Κ.Θ. Συνάδελφοι, οι αγώνες δεν κερδίζονται από τους καναπέδες, τις καφετέριες και το Facebook. Οι λιγότεροι από τους 180 συναδέλφους που παραβρέθηκαν, προσπάθησαν να δώσουν παλμό στην πορεία που ακολούθησε προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Το Συνδικάτο δεν είναι ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο Γ.Γ., ούτε τα μέλη του Δ.Σ. Το Συνδικάτο είμαστε όλοι εμείς. Αν δεν το καταλάβουμε θα είμαστε συνέχεια σε υποσχέσεις των υπευθύνων των Υπουργείων, όπως έγινε τόσες φορές.

Τελευταία κίνηση τους, ήταν η συνέντευξη του Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών σε τοπικό ραδιόφωνο της πόλης λίγο πριν την συνέντευξη τύπου του προέδρου του Συνδικάτου μας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας απείλησε και μας κατηγόρησε, ζητώντας παράλληλα για μια ακόμη φορά προθεσμία 3-4 εβδομάδων.

Συνάδελφοι, δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε και δεν δίνουμε άλλες προθεσμίες.

Είμαστε αποφασισμένοι να δικαιωθούμε με όποιο τίμημα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Ο πρόεδρος Γιάννης Δήμκας
Ο Γ.Γραμματέας Αλέξης Γεωργιάδης


sakisgeorgiadis