Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Καραμανλής: "τα πρώτα λεωφορεία του διαγωνισμού θα έρθουν αρχές 2023"

 ΦΩΤΟ: Το Iveco Crealis ‘Natural Power’ 18-metre, αναμένεται να κερδίσει το 3ο τμήμα του διαγωνισμού των 670 τελικά* λεωφορείων 

Συνέντευξη του ΥΠΥΜΕ Κώστα Καραμανλή, φιλοξένησε η Real News.

Απαντώντας για τον διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι από τις ελάχιστες πόλεις του κόσμου που αύξησαν -κατά πολύ μάλιστα- τους στόλους λεωφορείων τους εν μέσω πανδημίας. Μέσω leasing και με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, φθάσαμε στον αριθμό των 1300 λεωφορείων όταν είχαμε παραλάβει 850. Προχωράμε, όμως, να φέρουμε και νέα λεωφορεία που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών και εντός Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, το Σεπτέμβριο θα έχουμε συμβάσεις. Τον χρόνο παράδοσης δεν μπορούμε ακόμα να τον πούμε με ακρίβεια, γιατί αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης στο διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες δηλαδή βαθμολογούνται και για το πόσο γρήγορα θα μας φέρουν λεωφορεία. Άρα μόνο μια γενικότερη εκτίμηση μπορώ να κάνω, ότι τα πρώτα λεωφορεία του διαγωνισμού θα έρθουν αρχές 2023».

Σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου τόνισε ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε αυξήσει, εμείς το μειώσαμε και θα το κρατήσουμε σταθερό για όσο καιρό είναι δυνατόν. Γιατί έχουμε μάθει να στηρίζουμε τους πολίτες με πράξεις, όχι με λόγια».


* ο διαγωνισμός περιελάμβανε την προμήθεια 770 αστικών λεωφορείων, για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και χωριζόταν σε 5 υπο-διαγωνισμούς. Το πρώτο τμήμα, κηρύχθηκε άγονο, καθώς καμία εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά για Προμήθεια 100 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI, με συνέπεια η διαδικασία για το συγκεκριμένο τμήμα να ματαιωθεί.

sakisgeorgiadis