Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΟΑΣΘ : Μεταφέρεται το "τέρμα Ευόσμου" πάνω από την Περιφερειακή οδό

Θεσσαλονίκη 13.5.2022: "Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου προκειμένου να εξυπηρετηθεί με αστική συγκοινωνία... αναβαθμίζοντας περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, επιθυμεί τη μεταφορά του τερματικού σταθμού του ΟΑΣΘ από την Αντώνη Τρίτση άνωθεν της εσωτερικής περιφερειακής οδού. 

Ο ΟΑΣΘ και ο ΟΣΕΘ για να πραγματοποιήσουν τα ανωτέρω ζητούν τη σύμφωνη γνώμη προσωρινής παραχώρησης χώρου άνωθεν της περιφερειακής, ώστε να μελετήσουν αν πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις λειτουργίας του Σταθμού όπως η διαμόρφωση του προτεινόμενου χώρου. Συγκεκριμένα δε προτείνεται το Ο.Τ. 521 όπου ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος για Πλατεία μέχρι της ευρέσεως οριστικής λύσης εγκατάστασης του τερματικού σταθμού. Επίσης με τη μελέτη χωροθέτησης που θα καταθέσουν θα μας παρουσιάσουν και τις διαδρομές της συγκεκριμένης συγκοινωνίας."

Αυτή ήταν η εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία Με 27 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά 

Εγκρίνει την μεταφορά του τερματικού σταθμού Αντώνη Τρίτση άνωθεν περιφερειακής οδού, προσωρινά στο Ο.Τ. 521 μέχρις ότου εξευρεθεί θέση κατάλληλη για την οριστική τοποθέτηση αυτού. Παράλληλα ζητείται η ενίσχυση του στόλου της γραμμής

sakisgeorgiadis