Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Δημόσια Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου ανακαλεί 90 ηλεκτρικά λεωφορεία

25/5/2022, London: Μετά το Παρίσι, όπου η RTP ανακάλεσε 149 ηλεκτρικά λεωφορεία, ανακαλεί 90 και το Λονδίνο.

Η Transport for London ανακάλεσε.... 90 ηλεκτρικά λεωφορεία, μετά από πυρκαγιά σε κάποια απ΄αυτά  την Κυριακή (δείτε εδώ). Το προληπτικό μέτρο έχει αποφασιστεί, ενώ η εταιρεία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, που σημειώθηκε στην αποθήκη Potters Bar στο Hertfordshire, που διευθύνεται από τη Metroline. Έξι λεωφορεία υπέστησαν ζημιές. Λόγω της αναστολής λειτουργίας του στόλου ηλεκτρικών λεωφορείων, θα διακοπούν τα δρομολόγια σε 5 γραμμές.
Να σημειωθεί ότι το Λονδίνο διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων στη Δυτική Ευρώπη, με περίπου 800 ηλεκτρικά λεωφορεία σε λειτουργία.

Τα ανακληθέντα λεωφορεία είναι διώροφα , μοντέλο MetroDeck EV από την Switch Mobility (πρώην Optare).

Δήλωση από την Switch Mobility: 


«Είμαστε ενήμεροι για μια πυρκαγιά στην αποθήκη λεωφορείων του Potters Bar με έξι λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων δύο ηλεκτρικών λεωφορείων της Switch Mobility. Η φωτιά έχει σβήσει και η άμεση εστίασή μας είναι να κατανοήσουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες του τι συνέβη και να βοηθήσουμε στις επόμενες έρευνες. Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Switch και ως προληπτικό μέτρο έχουμε συμβουλεύσει τους χειριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην φορτίζουν ή να χρησιμοποιούν οχήματα που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία μπαταρίας με τα εμπλεκόμενα οχήματα, όσο συνεχίζονται οι έρευνες». 

 Ένας εκπρόσωπος του TfL φέρεται να είπε στην Evening Standard: «Ως μέτρο προφύλαξης, η Switch Mobility ζήτησε από όλους τους χειριστές που χρησιμοποιούν τα διώροφα ηλεκτρικά λεωφορεία της να τα αποσύρουν προσωρινά από την υπηρεσία ενώ διεξάγει έρευνα και διενεργεί ελέγχους ασφαλείας. Έχουμε θεσπίσει ρυθμίσεις για να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στα δρομολόγια που εκτελούν αυτά τα λεωφορεία. Ζητούμε συγγνώμη από όλους τους πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υπηρεσία λεωφορείων τους.”

sakisgeorgiadis