Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Τρία Τουρκικά ηλεκτρικά λεωφορεία Karsan απέκτησε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ

 Ολοκληρώθηκε ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός με αρ.συστήματος 144136 της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών  της Ρόδου (Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ), με ανάδοχο την Τουρκική βιομηχανία Karsan, η οποία.... θα προμηθεύσει τη Ροδιακή δημοτική εταιρεία, με 3 ηλεκτρικά λεωφορεία.

"Πανελλαδική πρωτιά για την ΔΕΣ ΡΟΔΑ στα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.
Kαταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να συμπληρώσουμε και να καταθέσουμε πρώτοι φάκελο-πρόταση στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την αγορά ηλεκτροκίνητων λεωφορείων με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ, το κόστος των οποίων θα χρηματοδοτηθεί κατά 100%.

Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις παλεύεις. Παλεύεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώσεις αυτούς που σε επέλεξαν, προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε επίσης, όλους όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Το διοικητικό συμβούλιο, τον διευθυντή της επιχείρησης κ. Καραμανώλη Φώτιο και όλους τους υπηρεσιακούς, εργαζόμενους στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ για την συνεχή και μεγάλη προσπάθεια.

Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα έγινε! Εύχομαι το πλήρωμα του χρόνου να ανταμείψει τους κόπους και την προσπάθεια όλων μας."

αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρης Τσίκκης.




Υπενθυμίζουμε ότι εντός των ημερών, αναμένεται και η ανακήρυξη αναδόχου, αντίστοιχου διαγωνισμού του Δήμου Χανίων, για ηλεκτρικά λεωφορεία, προϋπολογισμού 3.275.000 ευρώ.






Τα δρομολόγια των νέων, δίθυρων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων Karsan Atac Electric, πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα (το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2022), ενώ η εμβέλειά τους φθάνει έως και τα 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, μια αυτονομία που κρίθηκε απόλυτα ικανοποιητική για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού φορέα. Μεταφέρουν έως 52 επιβάτες και διαθέτουν δύο θέσεις ΑΜΕΑ, καθώς επίσης ράμπα εξυπηρέτησης.




Σημειώνεται ότι η προμήθειά τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με 100% χρηματοδότηση. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατάφερε να ενταχθεί αυτόνομα σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να επιδοτηθεί με 1.800.000 ευρώ! Η χρηματοδότηση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση των τριών νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αλλά και των τριών δίδυμων φορτιστών, των οποίων η παραγγελία πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού!


sakisgeorgiadis