Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Γιορτή στη VOLVO για τα 200.000 σασί !

 Από το 1977 το εργοστάσιο της Volvo στη σουηδική πόλη Borås (65 χιλιόμετρα από το Γκέτεμποργκ), κατασκεύασε 200.000 σασί λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου ηλεκτρικού πλαισίου BZL. Ο αριθμός ...κατασκευασθέντων πλαισίων "200.000" γιορτάστηκε στο εργοστάσιο. 

Το εργοστάσιο του Borås παράγει σασί λεωφορείων για τις παγκόσμιες αγορές. Με την ευκαιρία της γιορτής, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή του πιο πρόσφατου ηλεκτρικού πλαισίου BZL.

Παρόλο που το νούμερο 200 000 ήταν ένα BZL Electric, πάνω από 50 διαφορετικά μοντέλα πλαισίου έχουν κατασκευαστεί στο Borås και μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα ήταν το Volvo B10M, το Volvo B7R/B7RLE και το Volvo B11R. 

Το εργοστάσιο Borås είναι ο βιομηχανικός κόμβος της Volvo για την παραγωγή σασί για τις παγκόσμιες αγορές και βασίζεται αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όλη η ενέργεια που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια και τα βιοκαύσιμα.

Τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει η Volvo, το εργοστάσιο έχει εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα που μαζί μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%.

Το εργοστάσιο έχει ικανότητα παραγωγής περίπου 10.000 σασί λεωφορείων κάθε χρόνο, που κατασκευάζονται από εργατικό δυναμικό περίπου 300 ατόμων.



sakisgeorgiadis