Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Διαγωνισμοί για ηλεκτρικά λεωφορεία: συναγωνίζονται ποιός θα είναι ο πιο φωτογραφικός!

Το ματς είναι στημένο...

"Οι διαγωνισμοί είναι καταφανέστατα φωτογραφικοί και η μεγαλύτερη απόδειξη τούτου, είναι... ότι συνήθως υπάρχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά και μάλιστα χωρίς έκπτωση !

Ενώ υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ηλεκτρικά λεωφορεία, δεν μπορούν να συμμετάσχουν, επειδή πολύ απλά, οι προδιαγραφές είναι τέτοιες, που "φωτογραφίζουν" ένα και μοναδικό όχημα!

Και οι υπόλοιποι, "κάνουν πίσω", πολύ απλά, επειδή για να καταθέσουν προσφυγή στην ΑΕΠΠ, απαιτείται παράβολο 15.000 ευρώ! Ποσό που υπερβαίνει τα τυχόν κέρδη τους."




Αυτά γράφαμε πριν από μια βδομάδα και δυστυχώς, στο μεταξύ, προκηρύχθηκαν άλλοι δύο διαγωνισμοί, που ...σπάνε ρεκόρ σε "φωτογραφίες". Ο ένας μάλιστα, έχει μια παγκόσμια πατέντα για να καταλήξει σε συγκεκριμένο λεωφορείο, το οποίο ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ έχει ήδη αποφασιστεί: ζητά η ιπποδύναμη του κινητήρα να είναι ...ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από "χ" ίππους!!!

Πρόκειται για τον πρώτο αγοραστή στην ιστορία, που βάζει ως όρο "ανώτατο όριο ιπποδύναμης"!

Άλλος, ζητά η πόρτα του οδηγού να είναι ντε και καλά μονόφυλλη! Λες και είναι κακό να είναι διπλή ως συνήθως!

Τέλος πάντων, είναι τόσο ξεδιάντροπα στημένοι οι διαγωνισμοί, που αν δεν ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

Ας καταργήσουν όμως τους αστείους "διαγωνισμούς" και τη συνακόλουθη γραφειοκρατία (μας κοστίζει ως πολίτες), να βγάζει μια απόφαση ο Δήμαρχος, που θα λέει "ο δήμος μας θα αγοράσει αύριο 3 ηλεκτρικά λεωφορεία MAPAN (τυχαίο όνομα), χωρίς διαγωνισμό, επειδή έτσι μου αρέσει".

Κωμωδία κατήντησαν οι "διαγωνισμοί"...

sakisgeorgiadis