Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Οι τρεις σωματοφύλακες του τουρισμού

 31/1/2022, Άποψη από τον Σάκη Γεωργιάδη

Στις μεγάλες στιγμές για έναν επαγγελματικό κλάδο, κάποιοι άνθρωποι ηγούνται, με.. την κυριολεκτική έννοια του όρου.

Οραματίζονται δηλαδή τις κινητοποιήσεις, συσπειρώνουν συναδέλφους, οργανώνουν, συντονίζουν και στο τέλος συμμετέχουν ως μπροστάρηδες και εκπρόσωποι στα ΜΜΕ, μεταδίδοντας στους υπόλοιπους τα αιτήματα, για τα οποία πρέπει να πείσουν, ώστε να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους.

Κι αυτό το κατάφεραν οι τουριστικοί, με τη σημερινή τους κινητοποίηση. Οπότε, ας μου επιτρέψουν οι φίλοι να κάνω ειδική μνεία σε 3 πρόσωπα. Πολλοί βοήθησαν, αλλά θεωρώ ότι 3 άτομα, πρέπει να πιστωθούν ένα "κλικ" παραπάνω. Με το δυναμισμό τους, την ακούραστη παρουσία τους στα κοινά, κέρδισαν τη συμπάθεια και την αναγνώριση χιλιάδων τουριστικών.


Κατά την ταπεινή μου άποψη και παρακολουθώντας εδώ και χρόνια τη δράση τους, μπορώ να ξεχωρίσω τον ακούραστο Απόστολος Εμμανουηλίδης,, που μέσα από το menta-news, τις διαδικτυακές του παρουσιάσεις, τα βίντεό του και κυρίως τις δυναμικές τηλεδιασκέψεις που οργάνωσε, δικαιούται τον τίτλο του "Πατριάρχη των τουριστικών", τον Michail Pezikoglou που εκπροσωπεί πολύ καλά τον κλάδο στα ΜΜΕ και σήκωσε το βάρος της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, που ήταν άκρως επιτυχημένη και τον Θανάσης Σιμώτας, υπερδραστήριο και οργανωτικό, που ενημέρωσε χιλιάδες ανθρώπους.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί ταρακούνησαν την πολιτεία, σε μια άψογη κινητοποίηση, χωρίς παρατράγουδα και έκτροπα. Πολλοί ακόμη βοήθησαν, χωρίς ίσως να το γνωρίζω (να με συγχωρούν), αλλά κατά την ταπεινή και απολύτως προσωπική μου άποψη, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς τους τρεις, που αξίζουν ως συνδικαλιστές ενός κλάδου, που υπέστη τεράστια ζημία από την πανδημία.

Αυτά, φιλικά και συναδελφικά, γιατί, αυτά που μας ενώνουν, είναι περισσότερα απ΄αυτά που μας χωρίζουν και πρέπει να ΄μαστε όλοι στο χώρο των μεταφορών, ενωμένοι. Τα κοινά προβλήματα είναι περισσότερα από τα διάφορα αντικρουόμενα συμφέροντα. United we stand, divided we fall, που λένε κι οι Αμερικάνοι.

sakisgeorgiadis