Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Εκλογές ΣΕ ΟΑΣΘ : Τα προγνωστικά μας !

 Πολλοί φίλοι μας ζήτησαν τα προγνωστικά μας για τις σημερινές και αυριανές εκλογές του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ. Με μεγάλη δόση ρίσκου, προβλέπουμε:

Θα κυριαρχήσει η ΕΝΟΤΗΤΑ και πάλι, με μείωση ποσοστών.

Προβλέπουμε μεγάλη άνοδο της ΔΑΣ, καθώς ο Νικήτας Τσαρίδης, τηρεί συνεπή σκληρή μαχητική στάση και θα ψηφιστεί και από εργαζόμενους εκτός ΚΚΕ , οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από ενέργειες της διορισμένης από τη ΝΔ Διοίκησης,  τη μείωση των οικονομικών απολαβών τους, από τη δυσκολία να ψηφιστεί νέα ΣΣΕ, από τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν κ.λπ. Ο Νικήτας θα συσπειρώσει το αντικυβερνητικό μπλοκ.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνεχώς ανερχόμενη "πρωτάρα" ΟΔΕΟ , καθώς ο Κώστας Μοσκώφ, είχε πάρει 510 ψήφους στις εκλογές της 6-10-2020 για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ και από τότε, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι φαίνεται να ελκύονται από τον μεστό και αποφασιστικό λόγο των ανακοινώσεων και των ενεργειών της.

Ερωτηματικό για μας αποτελεί η ΕΣΥΣ (Αθανασίου, Κούτρας κ.λπ.) και ο ΔΡΟΜΕΑΣ (Ασλάνογλου, Ουλούκης, Σπανού κ.λπ.), ενώ προβλέπουμε ικανοποιητική στήριξη στην επίσης "πρωτάρα" ΔΑΚΕ, που ανέβασε ρυθμούς το τελευταίο διάστημα -κυρίως με πρόσφατη καταγγελία για την ταμειακή διαχείριση του "κουμπαρά των εργαζομένων", αλλά όπως είναι λογικό, είναι αρκετά ταυτισμένη με το κυβερνών κόμμα, λόγω ..ονόματος κι αυτό είναι μειονέκτημα, για όσους δεν ψηφίζουν ΝΔ. Η συγκεκριμένη παράταξη πάντως φαίνεται να διανύει ανοδική τροχιά, αν και δεν δοκιμάστηκε σε εκλογές.



Όλα αυτά είναι φυσικά προβλέψεις. Οι παίκτες του στοιχήματος γνωρίζουν ότι πάντα στο βάθος, καραδοκεί ο ...κουβάς. Αύριο γύρω στα μεσάνυχτα θα ξέρουμε.

Καλή επιτυχία σε όλους.



Σ.Γ. 11/1/2022

sakisgeorgiadis