Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΟΑΣΘ: Ποιοί θα κρίνουν αν ένας οδηγός είναι κατάλληλος για οδήγηση, ώστε να επιστρέψει στο τιμόνι

 Πολλοί είναι οι προσληφθέντες με την ειδικότητα του οδηγού, που απασχολούνται σε άλλες ειδικότητες (αμαξοστάσια, γραφεία), με "χαρτί γιατρού", με συνέπεια να υπάρχει έλλειψη οδηγών. Η πρακτική ήταν ....να αποφαίνεται ο γιατρός εργασίας, ότι ο "χ" οδηγός είναι ακατάλληλος κι έτσι να "γλιτώνει" το τιμόνι. 

Με πρόσφατο ΦΕΚ που πέρασε απαρατήρητο από τους συνδικαλιστές  ....δυσκολεύουν τα πράγματα.

Για να παραμείνουν οι οδηγοί μακριά απ΄το τιμόνι, θα περνάνε πλέον από ειδική επιτροπή, τον Πρόεδρο και τον αναπληρωτή της οποίας θα ορίζει ο Υπουργός.
 
 Όπως αναφέρει το ΦΕΚ: 

 Η οριστική εκτίμηση της ικανότητας για ασφαλή οδήγηση των οδηγών των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που εμφανίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία εμπίπτουν στο παρόν Παράρτημα, διενεργείται από ειδική επιτροπή ιατρών, που συστήνεται διά του παρόντος. Προς τον σκοπό στελέχωσης της ειδικής επιτροπής συστήνεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Μητρώο Ιατρών. Στο Μητρώο αυτό εντάσσονται ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ιδιώτες των ιατρικών ειδικοτήτων του παθολόγου, καρδιολόγου, νευρολόγου, οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ, ψυχιάτρου, ορθοπεδικού, ενδοκρινολόγου, διαβητολόγου, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής Ιατρών, καθώς και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για διετή θητεία.

Μάλιστα, ο γιατρός του ΟΑΣΘ, δεν έχει δικαίωμα ψήφου!


ολόκληρο το ΦΕΚ Β' 5703/21

sakisgeorgiadis