Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελίες ΣΟΚ Διαλυνά για κύκλωμα μαστροπείας με υπεύθυνο ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου της Θεσσαλονίκης

 Ο κλάδος του τουρισμού, που ανήκει στον ευρύτερο τομέα των Μεταφορών, μας απασχολεί συνήθως για τα αιτήματά του, καθώς δέχθηκε ισχυρό χτύπημα από.... την πανδημία και δικαιολογημένα, οι άνθρωποι των τουριστικών γραφείων, αγωνιούν για το μέλλον.

Πρόσφατα όμως, γινόμαστε μάρτυρες μια δυσώδους υπόθεσης, που δυσφημεί τον κλάδο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με πολλά και σοβαρά τουριστικά γραφεία.

Σύμφωνα με τον γνωστό και πολύ έμπειρο δικηγόρο, που έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, Νίκο Διαλυνά, ο οποίος κατέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταγγελία, με αφορμή την υπόθεση φερόμενου βιασμού 24χρονης, υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, με "πλοκάμια" στη Χαλκιδική.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα «ψάρευε» ανήλικους μαθητές και μαθήτριες, μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου το οποίο διατηρεί, ανάφερε ο κ.Διαλυνάς.

Η ακριβής δήλωση Διαλυνά:

"Σας είπα ότι είναι τρεις ομάδες, σύμφωνα με την καταγγελία την οποία παρέδωσα, είναι συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίον γίνεται εκτός των άλλων η αλίευση των προσώπων και για πρώτη φορά σας λέω ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της μιας εξ αυτών διατηρεί πρακτορείο ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανηλίκων μαθητριών και μαθητών κυρίως από ιδιωτικά σχολεία και μέσω αυτών των εκδρομών και εξ αυτού του λόγου, γινόταν αλίευση κοριτσιών. Αυτό ήταν συγκλονιστικό για μένα. "

Δεν είναι τιμητικό για το κλάδο των πρακτορείων ταξιδιών, να υπάρχουν τέτοιοι συνάδελφοι ανάμεσά μας. Ελπίζουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ώστε να μη διασύρεται συνολικά το επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα, καθώς ο κόσμος είναι δύσπιστος πλέον, με όλα τα πρακτορεία. Πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.


sakisgeorgiadis