Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

"Πόλεμος" στη ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ ! "Με έβρισαν, με απείλησαν..." καταγγέλει ο π.Πρόεδρος

 Ο Γιώργος Σαμαράς, υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ και παραιτήθηκε στις 20-10-2020. Από τότε, .....έγιναν αλλαγές στην παράταξη, που σήμερα διοικείται από 7μελές συμβούλιο, με πρόεδρο τον Νίκο Κορίτση. Η παράταξη έλαβε 156 ψήφους (13,77%) και 2 έδρες Δ.Σ. στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΟΑΣΘ.

Χθες, ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ, Γιώργος Σαμαράς,  έστειλε ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους του, κατηγορώντας -χωρίς να κατονομάζει- συνοδοιπόρους του, πως τον έβρισαν, τον προπηλάκισαν και τον απείλησαν.

Η νέα διοίκηση της ΔΑΚΕ, "σήκωσε το γάντι" και απάντησε, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιούται πλέον να χρησιμοποιεί το λογότυπο της ΔΑΚΕ στις προσωπικές του ανακοινώσεις και τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται τον όρο "ιδρυτής της παράταξης".


ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Η ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Σαμαρά

Μετά τις τελευταίες εκλογές του Συνδικάτου θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους και τις παρατάξεις τους, ιδιαίτερα τους δύο συμβούλους της παράταξης ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ, της παράταξης δηλαδή που εγώ ίδρυσα, και να ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους. Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια γεγονότα που συνέβησαν και έχουν ιδιαίτερη σημασία.


Την Δευτέρα 10/2/22, μία μέρα πριν τις εκλογές, ήρθε στο γραφείο μου στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης ηγετικό στέλεχος της ομάδας των μετόχων και αφού πρώτα έβγαλε έξω συνάδελφο που βρισκόταν στο χώρο, άρχισε να βρίζει και να χτυπά με μένος το χέρι του στο γραφείο μου και αφού με απείλησε, έφυγε σκίζοντας στη διαδρομή όλες τις ανακοινώσεις που είχα αναρτήσει τις προηγούμενες μέρες. Προφανώς δεν του άρεσε το περιεχόμενο. Οι φωνές του ακούστηκαν στο γύρω χώρο με αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή των συναδέλφων που βρίσκονταν στις ράμπες αλλά και στα γραφεία της αποθήκης και του αρχιτεχνείου.

Την δεύτερη μέρα των εκλογών, όταν πήγα να ψηφίσω στο εργατικό κέντρο, κατά την είσοδο αλλά και την έξοδο μου από αυτό, έλαβε δράση ο έτερος "καππαδόκης". Στα σκαλάκια του Ε.Κ.Θ. ΜΕ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΉΣ ΟΜΑΔΑΣ αλλά και άλλων συναδέλφων. Για τα παραπάνω γεγονότα ενημέρωσα όλες τις παρατάξεις ...

Αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... και σε όσους αρέσει!!! Ελπίζω η συμπεριφορά σας στους υφισταμένους σας να μην είναι παρόμοια!

Αυτά για να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι επέλεξαν να συνδικαλίζονται! Τραμπουκισμοί και συμπεριφορές γηπέδου δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας!

Τέλος θα ήθελα να κάνω γνωστό σε όλους ότι θα συνεχίσω να λέω τη γνώμη μου όταν έχω κάτι να πω και τέτοιες συμπεριφορές ούτε θα με φοβίσουν, ούτε θα μειώσουν την αγωνιστικότητα μου όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους!

ΥΓ: Αν και ήθελα να σας ενημερώσω πολύ νωρίτερα για το συμβάν, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό επειδή νοσούσα από Covid.

Σαμαράς Γιώργος Ιδρυτής ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ




Η απάντηση της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ:

Με αφορμή την ανακοίνωση του αγαπητού συναδέλφου Σαμαρά Γεωργίου προσυπογράφοντας ως

ιδρυτής της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ θα θέλαμε ως επταμελές συμβούλιο της νεοεκλεγέντος παράταξης, να αναφέρουμε κάποια πράγματα προς αποκατάσταση ηθικής τάξης.

Η ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ είναι παρακλάδι της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα συνδικαλιστών, εκλεγμένων σε σωματεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς και του καθαρά ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Σκοπός αυτής της παράταξης είναι:

Να συνεργαστούν με όλους εκείνους που προτάσσουν στόχους και σκοπούς υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων με απώτερο σκοπό, την ενότητα του Εργατικού Κινήματος.

Το παρόν συμβούλιο της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ είναι εκλεγμένο από τι εκλογές του Συνδικάτου και λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον διορισμένο από την ΔΑΚΕ και όχι ιδρυτή της παράταξης Σαμαρά Γεώργιο να σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών και αν το επιθυμεί πραγματικά να συστρατευθεί σε αυτήν την προσπάθεια.



Σε καμία περίπτωση όμως μέλος της παράταξης δεν μπορεί να εκφέρει θέσεις, απόψεις και γεγονότα χρησιμοποιώντας το λογότυπο της ΔΑΚΕ. Κάθε άποψη είναι σεβαστή, αν και μόνο αν προσυπογράφεται προσωπικά και όχι πίσω από τον μανδύα της παράταξης. Οποιαδήποτε άλλη στάση συναδέλφου που δεν συνάδει με τις αποφάσεις της ΔΑΚΕ, μας φέρνει αντίθετους, διότι τέτοιου είδους ενέργειες φέρνουν μεταξύ μας έριδες και αντιπαλότητες που δεν βοηθούν την ομαλή εργασιακή μας πορεία.

Σκοπός λοιπόν και στόχος μας, είναι η ενότητα των εργαζομένων και η διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων τους και του εισοδήματος τους.

Με βάση λοιπόν αυτόν τον γνώμονα θα προχωρήσουμε διεκδικώντας πάντα το καλύτερο για όλους.

..................

sakisgeorgiadis