Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Είναι κακό να αγοράζουμε Τουρκικά λεωφορεία;

 Διαβάζω διάφορες ανοησίες περί "πατριωτισμού", στην αναφορά μας για την προμήθεια τουρκικών ηλεκτρικών λεωφορείων, από Δήμους της χώρας. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι απλό:

Το θέμα με αυτούς τους διαγωνισμούς, δεν είναι η εθνικότητα (άλλωστε τα περισσότερα λεωφορεία κατασκευάζονται στην Τουρκία), αλλά το γεγονός ότι οι διαγωνισμοί είναι φωτογραφικοί !

Οι διαγωνισμοί είναι καταφανέστατα φωτογραφικοί και η μεγαλύτερη απόδειξη τούτου, είναι ότι συνήθως υπάρχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά και μάλιστα χωρίς έκπτωση !

Ενώ υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ηλεκτρικά λεωφορεία, δεν μπορούν να συμμετάσχουν, επειδή πολύ απλά, οι προδιαγραφές είναι τέτοιες, που "φωτογραφίζουν" ένα και μοναδικό όχημα!

Και οι υπόλοιποι, "κάνουν πίσω", πολύ απλά, επειδή για να καταθέσουν προσφυγή στην ΑΕΠΠ, απαιτείται παράβολο 15.000 ευρώ!  Ποσό που υπερβαίνει τα τυχόν κέρδη τους.

Μάλιστα, με πρόσφατο νόμο, άλλαξαν την διαδικασία των διαγωνισμών και πλέον δεν δημοσιεύονται οι προσφορές για να μην μπορεί κάποιος να δει και να ασκήσει στοιχειώδη ένδικα μέσα. Δεν τους έφτανε το ήδη απαράδεκτο παράβολο. Το προχώρησαν ακόμα πιο πολύ!

Αυτό που ζητούμε λοιπόν, ως έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες, είναι να σταματήσουν οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί και οι κουτοπονηριές όσων τους συγγράφουν (όσοι γνωρίζουν από λεωφορεία, αντιλαμβάνονται αμέσως, ποιός διαγωνισμός είναι στημένος) και να σεβαστούν οι διενεργούντες τους διαγωνισμούς, "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, κάνοντας τίμιους διαγωνισμούς, χωρίς "κολπάκια".

Σύντομα θα αναφερθούμε με στοιχεία, σε έναν ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ διαγωνισμό δήμου, που ...βγάζει μάτια, για το πόσο στημένος είναι, ώστε τα ηλεκτρικά λεωφορεία που ζητά, να τα πάρει αντιπροσωπεία στην οποία εργάζεται η κουνιάδα του Δημάρχου !

Να προσέχουν λοιπόν, οι "άρχοντες", γιατί καμία φορά "σπάει ο διάολος το ποδάρι" και μπορεί να γνωρίσουν τις ανέσεις του Κορυδαλλού από μέσα...




Σάκης Γεωργιάδης, 21/1/2022

sakisgeorgiadis