Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Άρχισαν να κινούνται τα τουριστικά λεωφορεία - Αισιοδοξία για τη σεζόν

 Μετά από δύο χρόνια αναδουλειάς, κάτι άρχισε να κινείται στο χώρο του Τουριστικού Λεωφορείου. Εκπρόσωποι του κλάδου μεταφέρουν στο sakisgeorgiadis, συγκρατημένη αισιοδοξία, που...

βασίζεται κυρίως στην "έκρηξη" , που παρατηρείται αυτές τις μέρες στις σχολικές εκδρομές .

Παράλληλα, αυξάνονται γεωμετρικά οι κρατήσεις τουριστών από το εξωτερικό, στα ξενοδοχεία, ακόμη και για την περίοδο του Πάσχα, πράγμα που σημαίνει ότι "ζεσταίνεται" και η αγορά του transfer.

Ελπίζουμε να επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι από το  φετινό Πάσχα, ξεκινά η "Ανάσταση" του τουρισμού, που συμπαρασύρει και τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, που δέχθηκε τεράστιο πλήγμα από την πανδημία.


Μιχάλης Πεζίκογλου: Κρατάμε μικρό καλάθι, πρόβλημα οι τιμές στα ξενοδοχεία


"Πράγματι, υπάρχει αυξημένη κίνηση στις σχολικές εκδρομές αυτές τις ημέρες, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για το υπόλοιπο κομμάτι του τουρισμού: δεν υπάρχει ικανοποιητική κίνηση στο transfer καθώς λείπουν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες, που μίσθωναν λεωφορεία, από τα αεροδρόμια για τα ξενοδοχεία. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων, που αποθαρρύνει τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας. Η αύξηση του κόστους λειτουργίας των ξενοδοχείων, επειδή έχουν αυξημένα κόστη για το ηλεκτρικό ρεύμα για κλιματισμό, θέρμανση κ.λπ., οδήγησε τα ξενοδοχεία, να είναι πολύ ακριβά φέτος κι αυτό δεν μας βοηθά ως κλάδο. 

Βλέπω, ότι ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού της χώρας μας, θα χαθεί φέτος υπέρ της Τουρκίας, που έχοντας το πλεονέκτημα της υποτιμημένης λίρας, είναι πάμφηνα. Στα τουρκικά παράλια, ξενοδοχεία χρεώνουν πακέτο 10ήμερων διακοπών σε "πεντάστερα" με 200 ευρώ.

Επομένως, είναι απαραίτητη η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, για να μπορούμε να είμαστε στοιχειωδώς ανταγωνιστικοί",


δήλωσε στο sakisgeorgiadis. o Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρισμού Μιχάλης Πεζίκογλου.

sakisgeorgiadis