Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΟΑΣΘ: Θα παραιτηθεί ο Γιάννης Δήμκας;

 Για 2η συνεχόμενη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, εκφράζει ....δημόσια την απογοήτευσή του, για τη χαμηλή συμμετοχή των "συναδέλφων" του στις κινητοποιήσεις. 

"Να τονίσουμε ότι ενδιαφέρον για άμεση ενημέρωση έδειξε ένα ποσοστό συναδέλφων, καθώς παραβρέθηκαν πρωι-απόγευμα 348 συνάδελφοι",

λέει στην ανακοίνωση της 20ης Απριλίου (δείτε την εδώ)


ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, στις 8 Απριλίου, έγραφε (εδώ):

"στην 24ωρη απεργία, βρέθηκαν στην πορεία 50 συνάδελφοι. Στη σημερινή στάση εργασίας 350, (από τους 1.650). Άλλοι 1.300 συνάδελφοι, θεώρησαν σκόπιμο να διαθέσουν αλλού το χρόνο τους."



Άποψη:

Έχω την αίσθηση -για να μην παρεξηγηθώ: αίσθηση, όχι πληροφόρηση- ότι μέσα του αρχίζει να δουλεύει το σενάριο της παραίτησης. Είναι λογικό για κάθε έντιμο άνθρωπο, να απογοητεύεται, που "τρέχει" για τους "συναδέλφους", χωρίς προσωπικό όφελος, κόντρα στην κομματική του παράταξη, αλλά δεν βλέπει συμπαράσταση από τους ομοϊδεάτες και δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τους αντιπάλους, με φράσεις όπως "κάνει πλάτες στη διοίκηση και την κυβέρνηση" , όταν ελήφθη η απόφαση για ακύρωση της απεργίας.

Είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικό για έναν έντιμο και σοβαρό συνδικαλιστή, όπως είναι ο Γ.Δήμκας, να καταλαβαίνει ότι οι "συνάδελφοι" τον βλέπουν ουσιαστικά ως το κορόιδο που θα τρέχει για αυτούς, που θα "πλακώνεται" με τον Σκόδρα και τον Ξιφαρά, χωρίς οι ίδιοι να ...κουραστούν ή να στοχοποιηθούν. Με απλά λόγια: κρύβονται για να μην τους πάρουν τα σκάγια και περιμένουν να νικήσει ο Δήμκας.

Κάποιοι άλλοι  "με τον μανδύα του «επαναστατικού αγωνιστή»" (στη ΔΑΣ αναφέρεται), το κάνουν επειδή "συνεχίζουν να επενδύουν στην αγωνία και αγανάκτηση των συναδέλφων", αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ρίχοντας βέλη και κατά των αντιπάλων, που φαίνεται πως ανεβαίνουν συνεχώς στην εκτίμηση των "συναδέλφων", επειδή επιμένουν σε σκληρή κόντρα.

Δυστυχώς, είναι δύσκολες οι εποχές για συνδικαλιστές και μάλιστα "κεντρώους ή δεξιούς", καθώς ψαλιδίστηκαν όλα τα προνόμια τους και το μόνο που απέμεινε είναι η ανταμοιβή τους απ΄"το κόμμα" σε θέση υποψήφιου βουλευτή, μόδα, που άρχισε κι αυτή να ξεφτίζει...

Πιστεύω λοιπόν ότι μέσα του, άρχισε να σκέφτεται το "μήπως να παραιτηθώ να ησυχάσω;".
"Σκέφτεται" λέω, δεν ξέρω τι θα κάνει ο άνθρωπος, επαναλαμβάνω ότι είναι η προσωπική μου αίσθηση.

Σάκης Γεωργιάδης
20/4/2022

sakisgeorgiadis