Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

"Κινήθηκε" το ΚΤΕΛ Κοζάνης στις γιορτές, με αρκετό κόσμο

 Εποχές προ κορωνοϊού θύμισε η εικόνα στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Νομού Κοζάνης τις.... ημέρες του Πάσχα, ενώ και τόσο προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, όσο και την Τρίτη του Πάσχα αρκετός κόσμος γεμίζει τα λεωφορεία, μιας και εκατοντάδες συμπολίτες μετακινήθηκαν με τα ΚΤΕΛ προκειμένου να επιστρέψουν για το πατροπαράδοτο ελληνικό Πάσχα στις πατρογονικές τους εστίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού site e-ptolemeos.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια με τη συγκυρία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα ο κόσμος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει για το Πάσχα, ως αποτέλεσμα εφέτος η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη όπως τονίζει η διοίκηση του ΚΤΕΛ, σε κάθε περίπτωση δεν έμοιαζε με τις παλιές καλές ημέρες.

Για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος εφέτος η διοίκηση των ΚΤΕΛ έβαλε αρκετά έκτακτα δρομολόγια, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση είχαν τα δρομολόγια από / για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Μάλιστα αυξημένη είναι και σήμερα Τρίτη του Πάσχα η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κοζάνης, με έκτακτα δρομολόγια. Όπως εκτιμάει η διοίκηση των ΚΤΕΛ, αυξημένη θα είναι η κίνηση και μετά της Κυριακή του Θωμά για Πρωτομαγιά, λόγω της μετακίνησης των φοιτητών, ενώ η κίνηση θα επιτρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ιδιαίτερη αξία έχει να τονιστεί πως εφέτος την τιμητική τους είχαν τόσο προς Αθήνα, όσο και προς Θεσσαλονίκη, τα δέματα από το χωριό, με αρκετό κόσμο να έστειλε εφέτος σε συγγενείς τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, τον πατροπαράδοτο οβελία. Τέλος, να σημειωθεί πως αν και οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων έχουν πάει τα πετρέλαια κίνησης στα ύψη, τα ΚΤΕΛ έχουν απορροφήσει τις τιμές των εισιτηρίων.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

sakisgeorgiadis