Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΟΑΣΘ : Ενημέρωση Συνδικάτου για τη Γενική Συνέλευση της Μ.Τρίτης 19/4/22

Θεσσαλονίκη 20-4-2022
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΟΑΣΘ

Συνάδελφοι - σσες

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 19 Απρίλη, η έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των συναδέλφων επί των μεγάλων θεμάτων που απασχολεί το σύνολο των εργαζομένων.

Να τονίσουμε ότι ενδιαφέρον για άμεση ενημέρωση έδειξε ένα ποσοστό συναδέλφων, καθώς παραβρέθηκαν πρωι-απόγευμα 348 συνάδελφοι

Τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν και η εξέλιξή τους.

• Κοινοποιήθηκε στον ΟΑΣΘ το σχέδιο ΚΥΑ για την κατοχύρωση των επιδομάτων ανθυγιεινού και θέσεων ευθύνης. Παράλληλα δρομολογείται η κατάθεση τροπολογίας για την μη αναζήτηση αυτών αναδρομικά καθώς και η αναδρομική επιστροφή των παρακρατηθέντων.

Να τονίσουμε, όπως ειπώθηκε και στην Γ.Σ. ότι πρόβλημα αποτελεί η ενδεχόμενη καθυστέρηση που μπορεί να προ κύψει, καθώς απαιτείται κατάθεση νομοσχεδίου από το Υ.Μ. προς ψήφιση στην Βουλή, ώστε να προστεθεί και το σχετικό άρθρο που μας αφορά.

• Σ.Σ-Ε. Δείχνει επιτέλους να ολοκληρώνεται η απίστευτη διαδικασία συλλογής υπογραφών και εγκρίσεων για την Σ.Σ.Ε. Μετά από μεγάλο διάστημα κωλυσιεργίας -τεχνικό και γραφειοκρατικό- έχει φτάσει στον τελικό προορισμό, που είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

• Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών από τους εκπροσώπους του Συνδικάτου, τέθηκε πέραν των ως άνω θεμάτων και το ζήτημα της περιβόητης έκθεσης της Γ.Δ.Δ.Ε. που αναζητεί την επιστροφή μέρους των μισθών μας αναδρομικά από το 2016 (επιδόματα δώρων, αδειών, δεύτερη προσωπική διαφορά, επαναϋπολογισμό προσωπικής διαφοράς κτλ). Μας ζητήθηκε αρχικώς να ολοκληρώσουμε τις νομικές μας κινήσεις (κατάθεση αντιρρήσεων) κάτι που ήδη εμείς έχουμε ολοκληρώσει και υπήρξε η δέσμευση ότι από πλευράς Υπουργείου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για μη αναζήτηση αυτών.

• Συνάδελφοι.

Ολοι μας πλέον είμαστε επιφυλακτικοί από λόγια και υποσχέσεις. Λεν επαναπαυόμαστε. Δεν έχουμε απεμπολήσει το δικαίωμα των κινητοποιήσεων. Απεναντίας σε εύρος χρόνου οι κινήσεις μας δείχνουν να δικαιώνονται

Η κίνησή μας να ανακαλέσουμε την απόφαση για 24ωρη Απεργία, ναι μεν προκάλεσε δυσφορία στις τάξεις των συναδέλφων, μας έφερε όμως κοντά στους επιδιωκόμενους στόχους μας. Εξάλλου το έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψη, ότι θα θυσιάσουμε τις πρόσκαιρες συνδικαλιστικές εντυπώσεις, προκειμένου να πετύχουμε την ουσία.

Με την κίνησή μας αυτή, καταφέραμε να επαναδραστηριοποιήαουμε τους δίαυλους επικοινωνίας με τα αρμόδια Υπουργεία και την επικαιροποίηση των θεμάτων μας.

Παράλληλα, στην έφεση που καταθέσαμε για την ακύρωση της Απεργίας μας. δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια ενώ παράλληλα απερρίφθη και η έφεση του ΟΑΣΘ που ζητούσε, πέρα από παράνομη, να καταστεί καταχρηστική και μη επαναλαμβανόμενη στο μέλλον. Απεργία. Πλέον, αυτή η απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο για την πορεία.

• Στην Γενική Συνέλευση, δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκομένους. να δουν για άλλη μια φορά, το «πραγματικό» πρόσωπο των λαϊκιστών και ανεύθυνων συνδικαλιστών που με τον μανδύα του «επαναστατικού αγωνιστή» συνεχίζουν να επενδύουν στην αγωνία και αγανάκτηση των συναδέλφων με όλα αυτά που βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα. Γνωστή η τακτική τους, τραμπουκισμοί, αφαίρεση μικροφώνων από ομιλούντες. εσκεμμένες διακοπές και φυσικά ακατάσχετη και θεωρητική υποσχεολογία διεκδικήσεων

Είναι οι γνωστοί αγωνιούντες που και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, στην πορεία που αποφασίστηκε. αντί να συμμετέχουν με το πανό του Συνδικάτου μας, προτίμησαν αλλά και προέτρεψαν συναδέλφους να πάνε στην συγκέντρωση και πορεία του IΙΑΜΕ...

Η «δικαιολογία τους», ότι στην δική μας πορεία συμμετείχαν και άλλα πανό από άλλους....

Το "όλοι μαζί" κατά το δοκούν.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δήμκας Ιωάννης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργιάδης Αλέξιος

sakisgeorgiadis