Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Βαριά σκιά στο ΚΤΕΛ ΠΕΛΛΑΣ με δικαστικές διαμάχες, πλαστογραφίες κ.α.

Ο "πόλεμος" συνεχίζεται για περισσότερα από 6 χρόνια. 
Κάποιοι, έφτιαξαν στις αρχές του 2016, μια αναφορά-καταγγελία την οποία υποτίθεται ότι υπέγραφε μια γυναίκα η οποία έπασχε από.... σκλήρυνση κατά πλάκας και με την οποία απευθυνόταν στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Εφετείου Θεσσαλονίκης στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Εισαγγελλέα Πλημμελειοδικών Έδέσσης.

Η σύνταξη της αναφοράς αυτής έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2016 και σύμφωνα με αυτή η γυναίκα ισχυριζόταν ότι ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Πέλλας είχε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς 3,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρεται να είχε καταχραστεί από το ΚΤΕΛ.

Η γυναίκα αυτή η οποία φέρεται να έστειλε την αναφορά αυτή στις παραπάνω εισαγγελικές Αρχές έφυγε από την ζωή την ίδια ημέρα κατά την οποία γράφτηκε η αναφορά. Αποτέλεσμα, 8 άτομα να κατηγορηθούν για πλαστογραφία ενώ φέρεται να είχαν εμπλακεί και στο οικονομικό σκάνδαλο το οποίο απασχόλησε πριν από μερικά χρόνια το ΚΤΕΛ του νομού Πέλλας όπου υπήρξε τότε έλεγχος για ζημία άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ στον οργανισμό.



 Για την πλαστογραφία παραπέμφθηκαν 8 μέτοχοι του ΚΤΕΛ από την αντιπολίτευση, που κρίθηκαν αθώοι. Οι 3 απ΄αυτούς είχαν μηνύσει τη διοίκηση και οι υπόλοιποι 5 μηνύθηκαν επειδή υπήρξαν μάρτυρες κατηγορίας. 

Στα δικαστήρια της Έδεσσας επικράτησε ένταση, με τη μητέρα της 39χρονης να ζητεί δικαίωση. Την ίδια ημέρα του θανάτου της κόρης της, στις 6 Ιανουαρίου του 2016 από σκλήρυνση κατά πλάκας, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε στις διαμάχες του ΚΤΕΛ Πέλλας.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναφορά που έφερε την υπογραφή της κοπέλας, η γυναίκα ισχυριζόταν ότι ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πέλλας είχε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς 3,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φέρεται να είχε καταχραστεί από τον οργανισμό.

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας, με κατηγορούμενους οκτώ μετόχους του ΚΤΕΛ που θεωρήθηκε ότι βρίσκονται πίσω από την πλαστογραφία, καθώς είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της διοίκησης. Όλοι τους αθωώθηκαν.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είπαν ότι δεν γνώριζαν την κοπέλα και ότι δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι έγινε κάτι τέτοιο.

Η δικαιοσύνη, πάντως, διερευνά καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο ΚΤΕΛ και η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. 


sakisgeorgiadis