Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Αγανάκτησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ! Έσκασαν πια !

 "Αδιαφορία των φορέων της πόλης, αδιαφορία των Δημάρχων, απουσία της Τροχαίας, έλλειψη πολιτικής βούλησης συνθέτουν το τραγελαφικό παζλ του ...κυκλοφοριακού της πόλης μας.

Ένα απέραντο χάος στους δρόμους της πόλης μας, όπου ο καθένας λειτουργεί και πράττει κατά το δοκούν των ατομικών του συμφερόντων και «θέλω».

Διπλό-τριπλό παρκαρισμένα. με απίστευτες προφάσεις του τύπου «να πιούμε ένα καφέ» ή «ένα λεπτό να κάνω τα ψώνια μου» και άλλα πολλά, φορτοεκφορτώσεις στο μέσον των δρόμων και ότι ώρα να’ναι, όλα τα σημεία των δρόμων μπορούν να αποτελούν «πιάτσες ΤΑXI», κακορυθμισμένοι σηματοδότες και καμία παρέμβαση παρουσίας οργάνων προς διευκόλυνση του κυκλοφοριακού και περιορισμού της άναρχης στάθμευσης.

Χιλιάδες καθημερινά μετακινούμενοι επιβάτες, στοιβαγμένοι επί ώρες στα ούτως η άλλως λίγα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. υπομένουν με μεγάλη αγανάκτηση το μαρτύριο της μεταφοράς τους.

Επιτέλους σε αυτήν την πόλη θα ενδιαφερθεί κανείς για τους χιλιάδες καθημερινούς απλούς πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν; Διαθέτει η Τροχαία το ανάλογο προσωπικό για να εκτελέσει το έργο της; Προτίθεται ο ΟΣΕΘ να πάρει πρωτοβουλίες για την διευκόλυνση κίνησης των μέσων μεταφοράς; Ενδιαφέρονται οι Δήμαρχοι για την καθημερινή ταλαιπωρία των Δημοτών τους;

Αναπάντητα ερωτήματα...

Κάνουμε έκκληση στα μέσα Ενημέρωσης για ανάδειξη αυτού του τεράστιου καθημερινού προβλήματος που αφορά χιλιάδες μετακινούμενους πολίτες ευελπιστώντας ότι ίσως αφυπνιστούν κάποιοι και επιτέλους παρθούν κάποια μέτρα.-
...................


αναφέρει σημερινή (28/2/2022) ανακοίνωση του ΣΕΟΑΣΘ και έχει απόλυτο δίκιο ! 
Και είναι ακόμη η αρχή! Όταν καλυτερέψει ο καιρός και ο κόσμος αρχίσει να βγαίνει απ΄το καβούκι του, η Θεσσαλονίκη θα είναι ΑΚΙΝΗΤΗ ολημερίς και ολονυχτίς!

Και για να προλάβουμε τις συνηθισμένες αντιδράσεις, όταν "σφίγγει το πράγμα", δηλαδή διάφορες "εξαγγελίες αρμοδίων", να πούμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη γνώμη μας:

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ, δυνατότητα, λύσης του κυκλοφοριακού στις παρούσες συνθήκες και ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ, ΚΑΜΙΑ (!) δυνατότητα βελτίωσης. Θα υποφέρουμε. Τόσο απλά τόσο καθαρά.
Μέχρι να γίνει ένα πλήρες Μετρό, οτιδήποτε κι αν γίνει είναι "ασπιρίνες", που δεν μπορούν να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα.
Επειδή, απλά (ε, δεν γίνεται πιο απλά!) η Θεσσαλονίκη χωράει 150.000 αυτοκίνητα κι έχει 600.000 ! Πιο απλό δεν γίνεται, μην χάνετε χρόνο με διάφορες "ιδέες", που ακούμε δεκαετίες τώρα. Εξαντλήθηκε η χωρητικότητά της, δεν ΧΩΡΑΜΕ ! Τόσο απλά. Δεν χωράμε!

Πόσο πιο καθαρά να το πούμε, μπας και σταματήσουμε να ψάχνουμε για λύσεις εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν; Δεν βαρεθήκατε τόσα χρόνια, τις διάφορες "έξυπνες" παρεμβάσεις; Είδατε καμιά βελτίωση; 

ΔΕΝ υπάρχει λοιπόν καμία λύση. Μόνο το Μετρό θα προσφέρει ανακούφιση. Ας το καταλάβουμε επιτέλους κι ας μείνουμε στο στόχο, που είναι το ΜΕΤΡΟ. ΜΕΤΡΟ, ΜΕΤΡΟ, ΜΕΤΡΟ ! Μείνετε στο στόχο ! 

sakisgeorgiadis